Política22/05/2018

El Parlament demana la despenalització i la regulació de l'eutanàsia

La cambra legislativa autonòmica ha aprovat, amb els vots favorables de tota l'esquerra i d'El Pi (34), el rebuig del PP (16) i l'abstenció de Ciutadans (2), una proposició no de llei del PSIB

Efe

PalmaAl ple del Parlament balear s'ha reclamat aquest dimarts que es modifiqui el Codi Penal perquè no es castiguin ni l'eutanàsia ni el suïcidi assistit i s'ha instat el govern central i el Congrés a regular la mort voluntària dels malalts terminals.

La cambra legislativa autonòmica ha aprovat, amb els vots favorables de tota l'esquerra i d'El Pi (34), el rebuig del PP (16) i l'abstenció de Ciutadans (2), una proposició no de llei del PSIB per suprimir el càstig penal per la mort voluntària assistida i legislar l'eutanàsia a l'àmbit sanitari.

Cargando
No hay anuncios

El diputat socialista Vicenç Thomàs ha afirmat que la regulació de l'eutanàsia és "una demanda real" d'una bona part de la societat a la qual els polítics no donen resposta i ha recordat que al Congrés hi han entrat tres iniciatives diferents sobre aquest tema. Thomàs ha insistit que "la despenalització i la regulació de l'eutanàsia no llevarà llibertats a ningú".

Per la seva banda, el diputat del PP Vicent Serra considera que el plantejament del PSIB respon únicament a una estratègia dels socialistes i deixa de banda els "interrogants ètics, jurídics i polítics" que suscita el tema de l'eutanàsia. Per a Serra, abans de plantejar aquest debat cal que el Govern desenvolupi el sistema públic de cures pal·liatives.

Cargando
No hay anuncios

En representació de Podem, Alberto Jarabo, s'ha mostrat a favor de la proposta, encara que ha recriminat al PSOE que fa un any es va abstenir al Congrés en una iniciativa per a la despenalització d'eutanàsia.

Jaume Font, d'El Pi, ha expressat el seu acord amb la proposta socialista i ha assenyalat la necessitat de millorar les cures pal·liatives. El diputat de MÉS per Mallorca Antoni Reus ha afirmat que la regulació no obliga ningú a res i que, en canvi, "prohibir sí que és obligar, obligar a continuar vivint a qui no ho vol". Patricia Font, de MÉS per Menorca, ha assenyalat que les enquestes revelen un suport majoritari a la regulació de l'eutanàsia, mentre que la diputada del Grup Mixt Montse Seijas ha lamentat que el col·lectiu mèdic "sol mostrar-se reaccionari respecte de l'eutanàsia".

Cargando
No hay anuncios

Després d'aprovar-se la proposició, l'associació Institut Balear de la Família ha comentat que el Parlament "intenta legislar l'eutanàsia quan no s'ha desenvolupat encara la llei de cures pal·liatives".