Política 08/11/2022

El Parlament demana el desmantellament de la piscina del periodista Pedro J. Ramírez a Mallorca

"Ha perdut el PP i una família que va intentar fer-se seu un tros de la nostra costa", ha afirmat el portaveu de MÉS, Josep Ferrà, impulsor de la iniciativa

ARA Balears
2 min
Piscina de Pedro J. Ramírez a la Costa dels Pins

PalmaEl ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts, a proposta de MÉS per Mallorca, una Proposició No de Llei (PNL) per instar l'Administració General de l'Estat a executar el desmantellament i la retirada de la piscina, la terrassa i l'embarcador del periodista Pedro J. Ramírez a la Costa dels Pins (Son Servera), d'acord amb l'article 174 del Reglament General de Costes.

A la defensa de la proposició, el diputat ecosobiranista Josep Ferrà ha recordat que el Tribunal Suprem (TS) ha inadmès el recurs del fill del periodista en contra de la sentència de l'Audiència Nacional, que anul·lava les ordres del Ministeri de Medi Ambient, i que permetien el seu ús 60 anys més.

El desmantellament, ha explicat Ferrà en referència al pronunciament de l'Audiència, "és l'única manera de garantir el gaudi del domini públic maritimoterrestre". "Ha perdut el PP i una família que va intentar fer-se seu un tros de la nostra costa", ha afirmat. A més, Ferrà ha recordat i criticat que l'exlíder del PP illenc i expresident del Govern, Jaume Matas, acudís a les manifestacions en defensa de la piscina del llavors director d'El Mundo.

La diputada del PP Núria Riera, per part seva, ha expressat el seu respecte al pronunciament judicial, tot i que ha criticat la interpretació "esbiaixada" de les decisions judicials "quan els interessa", alhora que ha recordat que "fins ara" estaven avalades judicialment. Riera, en tot cas, ha recordat les "ridícules" imatges dels activistes que "han assaltat" una propietat privada "no per protegir el territori ni el domini públic, sinó per guanyar protagonisme". En tot cas, els populars s'han abstingut.

La portaveu de Cs, Patricia Guasp, ha replicat per la seva banda que des de MÉS insten i urgeixen al compliment d'aquests pronunciaments judicials, "i no els que obliguen que el 25% de les hores de classe s'imparteixin en castellà". "També ens hauria de preocupar la lentitud de la justícia", ha afegit Guasp.

En el cas del Pacte, el diputat socialista Joan Ferrer ha argumentat el vot favorable pel compliment normatiu, encara que ha assegurat que “no comparteixen el desplegament cerimonial”. Així mateix, el representant d'Unides Podem, Pablo Jiménez, ha defensat que la decisió hauria de servir per iniciar processos judicials contra moltes altres ocupacions irregulars del domini públic maritimoterrestre.

Finalment, el portaveu de Vox a la Cambra autonòmica, Jorge Campos, ha recordat que a les Balears hi ha 9.000 instal·lacions semblants. "Les volen destruir totes?", s'ha demanat. Campos ha lamentat que MÉS "vagi de bracet d'allò més ultra i radical de la societat". Els tres diputats de Vox i el diputat no adscrit Maxo Benalal, afiliat recentment al partit d'extrema dreta, han estat els únics vots en contra.

stats