Política21/03/2019

El Parlament balear insta el Govern a indicar a les platges que el nudisme hi està permès

La diputada del grup Podem Marta Maicas ha defensat aquest dijous la proposta dirigida a "protegir la pràctica i tradició naturista"

Ara Balears

PalmaEl Parlament instarà el Govern a reconèixer la tradició naturista de les Balears i a senyalitzar les platges indicant que "el naturisme és una pràctica admesa" al litoral de les Illes, i en el cas d'aquelles amb tradició nudista a convidar "a practicar la nuesa i a respectar-la".

La diputada del grup Podem Marta Maicas ha defensat aquest dijous la proposta dirigida a protegir la pràctica i la tradició naturista a les Illes davant la comissió d'Assumptes socials i Drets humans del Parlament. Segons Maicas, malgrat la tradició nudista de les Illes, l'augment del turisme ha relegat la seva pràctica "a espais més reduïts i retirats, en molts casos per la falta d'informació dels banyistes mateixos que desconeixen els seus drets i que poden practicar el nudisme de manera legal i segura".

Cargando
No hay anuncios

La comissió parlamentària ha aprovat només el primer punt de la proposta de Podem: instar el Govern a reconèixer la tradició naturista de les Balears i "la seva pràctica en llibertat, tolerància i respecte a les persones i el medi ambient".

El Parlament demana al Govern que inclogui en la informació i senyalització de totes les platges, el següent enunciat: "El naturisme és una forma de viure en harmonia amb la naturalesa, caracteritzada per la pràctica del nu en comú, amb la finalitat d'afavorir el respecte a un mateix, als altres i al medi ambient. El naturisme és una pràctica admesa al nostre litoral".

Cargando
No hay anuncios

En el cas de les platges de tradició nudista s'ha aprovat reclamar al Govern que afegeixi a la senyalització el següent missatge: "Aquesta platja té una tradició naturista i us convidem a practicar la nuesa i a respectar-la".

La comissió ha rebutjat altres punts de la proposició no de llei que plantejaven garantir que es pugui practicar lliurement el nudisme en quioscos, quiosquets i restaurants de les platges amb la sola exigència de l'ús d'una tovallola o tela per a asseure's; i abstenir-se d'incloure en les ordenances municipals qualsevol referència a la vestimenta dels ciutadans.