DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 17/09/2014

El Parlament insta el Govern a convocar el 9-N "amb totes les garanties democràtiques possibles"

Aprovada la proposta unitària de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP que també demana consultar el ple de la cambra davant de qualsevol "eventualitat" sobre el procés català

S. González / O. March
1 min

BarcelonaLlum verda del Parlament a la proposta de resolució unitària que reclama al Govern impulsar la consulta del 9-N "amb totes les garanties democràtiques i de participació possibles". El text ha rebut el suport de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, que ahir van pactar la resolució per tal de donar continuïtat a l'acord subscrit entre les quatre formacions per la data i la pregunta del referèndum del 9-N.

La proposta reclama "impulsar acords amb el màxim consens" al Parlament davant de "qualsevol eventualitat" que pugui sorgir a l'entorn del procés sobiranista. El text considera vigent la declaració de sobirania que la cambra catalana va aprovar el gener del 2013, que considera Catalunya un "subjecte polític i jurídic".

Aquesta resolució manté la unitat del bloc sobiranista en aquest debat de política general després que hagin aflorat diferències, especialment entre CiU i ERC, de cara al pla B de la consulta en el moment en què el Tribunal Constitucional (TC) veti la consulta.

stats