Política 24/06/2015

Montoro obre la porta al retorn de la paga extra als funcionaris suprimida el 2012

El ministre d'Hisenda diu que és la intenció del govern espanyol retornar l'esforç que han fet els treballadors públics

M.f.f.
2 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, aquest dimecres al Congrés dels Diputats / EFE

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha atiat aquest dimecres el debat sobre un possible retorn de la paga extra als funcionaris de l'Estat que el govern espanyol va suprimir el 2012. Montoro ha sortit al pas de les informacions de diversos mitjans que donen per fet el retorn i ha dit que és la intenció del govern espanyol reintegrar-la "a mesura que hi hagi marge pressupostari".

Sense entrar en qüestions de calendari ni donar més detalls, el ministre ha insistit que el govern espanyol "té la intenció de tornar l'esforç que han fet a tots els ciutadans i també els funcionaris". També ha advertit sobre les notícies que poden generar "expectatives falses" i fer que els sindicats "es facin il·lusions".

El retorn de la paga als funcionaris serà un dels propers moviments del govern espanyol, d'acord amb les informacions que publiquen aquest dimecres els diaris 'El País' i 'El Mundo'. Tots dos diaris asseguren que l'executiu vol reintegrar poder adquisitiu als treballadors públics en forma de part de la paga extra (el 75% que els resta per reintegrar) i els dies lliures que els van suprimir el 2012. A banda, també fa càlculs per veure si hi ha marge per pujar les nòmines públiques el 2016, segons 'El País'.

Les paraules de Montoro han estat molt més explícites que no pas la reacció de La Moncloa, que havia desmentit prèviament la informació. El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha assegurat en declaracions als passadissos del Congrés que "aquesta informació no està de moment en els plans del govern" espanyol.

Preguntat sobre si hi ha divergències entre Moncloa i el ministeri d'Hisenda, que hauria filtrat la informació, Ayllón ha assenyalat que el "govern actua de forma única: només hi ha un BOE, un consell de ministres i una comissió de secretaris i subsecretaris".

stats