Partits
Política 20/12/2022

Pacma es presenta per primera vegada en la seva història a les eleccions a les Illes en coalició amb Progreso en Verde

Seria el primer pic en l'àmbit estatal que dos partits de caire animalista s'uneixen per defensar els drets dels animals i el medi ambient a les institucions

ARA Balears
1 min
El president de Progreso en Verde, Guillermo Amengual

PalmaEl partit animalista Pacma es presentarà per primera vegada en la seva història a les eleccions a les Illes en coalició amb Progreso en Verde. Segons ha explicat el partit en un comunicat, aquest seria el primer pic que en l'àmbit estatal dos partits de caire animalista s'uneixen amb la finalitat de defensar els drets dels animals i el medi ambient a les institucions.

"És un orgull haver pogut arribar a aquest acord amb Pacma i posar tots els nostres recursos i esforços per posar fi a l'explotació, tortura, maltractament i captiveri dels animals a les Balears", ha declarat Guillermo Amengual, que encapçala Progreso en Verde. També ha expressat que la situació dels animals a les Illes és "dramàtica": "tauromàquia, el correbou de Fornalutx, galeres de cavalls, delfinaris, zoològics, caça, poques ajudes per a les colònies felines o males condicions als centres municipals d'animals", ha assenyalat, entre d'altres.

Per la seva banda, el president de Pacma, Javier Luna, ha afirmat que la decisió de concórrer conjuntament neix de la necessitat d'introduir els drets dels animals i les polítiques mediambientals a les institucions balears. "Creim que aquesta notícia serà molt positiva i benvinguda per l'electorat".

D'aquesta manera, els dos partits han assegurat que, amb aquesta coalició, els animals i el medi ambient tindran rellevància política a l'Arxipèlag, "davant l'abandonament de tots els partits amb representació a les diferents institucions".

stats