Política 23/03/2015

Ruz proposa jutjar Bárcenas i considera acreditada la caixa B del PP

El jutge imputa a l'extresorer i al seu predecessor, Álvaro Lapuerta, delictes fiscals i d'apropiació indeguda

Eef
1 min
01. Luis Bárcenas s’enfronta a una petició de 42 anys de presó.  02. Pablo Ruz ha obert judici oral als implicats en la primera etapa del cas Gürtel.

MadridEl jutge Pablo Ruz ha proposat jutjar a 6 persones en el cas Bárcenas, entre elles els extresorers del PP Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta i l'exgerent del partit Cristóbal Páez, i considera així mateix al partit responsable civil subsidiari pels fets delictius investigats en l'anomenada caixa B del PP.

Després de dos anys d'investigació, el jutge ha tancat la instrucció del cas en una interlocutòria, en què atribueix a Bárcenas, Lapuerta, Páez ja tres treballadors de l'empresa d'arquitectura que va reformar la seu del PP delictes fiscals i d'apropiació indeguda, i dóna per acreditada l'existència d'una caixa B en el PP.

El jutge també aixeca la imputació dels 22 empresaris que apareixen com a donants en els papers manuscrits de l'extresorer amb la caixa B del partit. A banda d'aquests empresaris, Ruz ha arxivat la imputació l'exsecretari general dels populars, Ángel Acebes. El jutge també considera responsable civil subsidiària a Unifica, empresa que va executar la reforma de la seu central del PP, i xifra en 1.552.000 euros el pagament total en negre a la companyia per les obres.

En l'acte, Ruz envia així mateix a un jutjat de Toledo, per un possible delicte de prevaricació, el vessant del cas que investiga l'adjudicació suposadament irregular a una filial de la constructora Sacyr d'un contracte d'escombraries de l'ajuntament de la ciutat, que va poder respondre a una donació de 200.000 euros d'aquesta empresa per a la campanya municipal de l'actual presidenta de la comunitat, María Dolores de Cospedal.

stats