CANVI DE CICLE
Política05/06/2014

Pablo Iglesias: "Si em pregunten si m'agradaria que s'independitzés Catalunya o el País Basc, els dic que no"

El líder de Podem diu, però, que no és ningú per dir als catalans què han de votar. Critica que CiU defensi el dret a decidir dels catalans però rebutgi un referèndum a l'Estat sobre monarquia o república

Acn

MadridEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dijous que el seu partit "està a favor del dret a decidir de bascos, catalans i espanyols". "Si em pregunten si m'agradaria que s'independitzés Catalunya o el País Basc, els dic que no", ha subratllat durant una roda de premsa que la formació ha organitzat a Madrid per explicar com s'estructuraran d'ara endavant. A més, Iglesias ha carregat contra CiU per parlar de sobirania quan "ha destruït les bases estructurals de la sobirania amb retallades" i l'ha titllat de partit de la "casta" que governa al dictat dels corruptes.

El líder de Podem considera que el dret a decidir no té a veure només amb el fet de fer una consulta a Catalunya. "El dret a decidir també té a veure amb la capacitat dels ciutadans espanyols de decidir la forma d'estat a la qual aspirem en el futur", ha explicat. "Jo sóc espanyol i m'encantaria construir un país amb els catalans i amb els bascos, però jo no sóc ningú per dir a un català o un basc què ha de votar o per dir-li que no pot votar", ha insistit durant la seva intervenció.

Cargando
No hay anuncios

Iglesias defineix CiU com un partit de la "casta"

Pablo Iglesias també ha aprofitat per carregar contra formacions com Convergència i Unió i ha assegurat: "Em sembla una presa de pèl que forces com CiU parlin de sobirania quan han destruït sistemàticament les bases estructurals de la sobirania a través de retallades socials i amb pràctiques corruptes escandaloses". Així mateix, ha expressat la seva sorpresa pel fet que la federació nacionalista "vulgui negar als espanyols el seu dret a decidir sobre la seva forma d'estat".

Cargando
No hay anuncios

Finalment, ha assegurat que CiU s'assembla molt al PP i l'ha definit com "un partit de la casta que ha governat al dictat de corruptes i de poders econòmics que no ha escollit ningú". "Al meu parer els partits de la casta, independentment de les banderes i dels seus logotips, només tenen una pàtria, els seus diners", ha sentenciat.