Política 06/08/2016

Otegi: "No hi haurà tribunal ni exèrcit que impedeixi que jo sigui candidat"

El líder abertzale avisa que com a ciutadans bascos "lliures" i "no colonitzats per l'estat espanyol" aniran "fins al final amb aquesta decisió"

Efe
1 min
El líder abertzale, Arnaldo Otegi / EFE

Sant SebastiàEl líder de Sortu, Arnaldo Oregi, ha assegurat que "no hi haurà tribunal, ni estat, ni Guàrdia Civil ni exèrcit espanyol que impedeixin" que ell sigui el candidat d'EH Bildu a lehendakari per a les eleccions basques del 25 de setembre.

Otegi ha fet aquestes afirmacions abans de participar al cementiri de Sant Sebastià de Polloe a l'acte de comiat de Doris Benegas, la dirigent d'Esquerra Castellana que va morir el 29 de juliol.

Ha assegurat que EH Bildu i les seves bases han acordat "de manera sobirana" que sigui ell l'aspirant a lehendakari, de manera que, com a ciutadans bascos "lliures" i "no colonitzats per l'estat espanyol", aniran "fins al final amb aquesta decisió".

Otegi ha dit també que la inhabilitació especial que pesa sobre ell per a càrrec o ocupació pública per la seva condemna en el cas Bateragune no és una cosa que el sorprengui perquè "desgraciadament l'esquerra independentista està molt acostumada als vetos i la repressió".

"Per als independentistes les úniques portes giratòries que hi ha són les de les presons", ha destacat Otegi.

stats