Consell de Mallorca
Política 19/10/2022

L'oposició titlla de "Mallorca subvencionada" el paquet de mesures anunciat per Cladera

El portaveu de Podem, Iván Sevillano, ha afirmat que "no és el darrer discurs de la legislatura, sinó el primer de la pròxima"

2 min
La portaveu d'El Pi, Xisca Mora

Palma"Una Mallorca subvencionada", "l'inici de la campanya electoral" o "un discurs poc realista". Els partits de l'oposició –PP, Vox, El Pi i Ciutadans– han coincidit en les primeres reaccions a la intervenció de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, en el Debat de Política de General de la institució, que s'ha iniciat aquest dimecres.

Cladera ha anunciat un paquet de mesures de 22 milions d'euros amb la posada en marxa de diversos bons: un de 200 euros per als fills federats en algun esport, un per a les pime i autònoms que es destini a pagar la factura elèctrica, un altre d'uns 100 euros mensuals durant un any per afavorir l'emancipació dels joves i un bo destinat al consum de producte local.

"Un discurs ple d'anuncis i sense cap constatació de realitats. Evolucionam a una Mallorca subvencionada, no de reactivació econòmica i efectiva, el Consell és un vertader repartidor de doblers, amb la vista a curt termini i no a llarg termini", ha criticat en primer lloc la portaveu d'El Pi, Xisca Mora. El líder de Vox en el Consell, Pedro Bestard, s'hi ha sumat afirmant que "donen doblers per a tot i no saben d'on ho trauran". "La solució no és donar bons quan queden vuit mesos per a les eleccions", ha afirmat per la seva banda el portaveu de Ciutadans, Oswaldo Cifre.

Tant Ciutadans com el PP han destacat que Cladera ha seguit "al peu de la lletra" el pla de xoc anunciat fa dues setmanes per la presidenta del Govern, Francina Armengol. "És el seu darrer Debat de Política General com a presidenta, ha fet anuncis electoralistes amb els doblers de tots els mallorquins", ha destacat el portaveu del PP en el Consell, Llorenç Galmés.

El PP insular seguirà la mateixa estratègia que en l'àmbit autonòmic en la rèplica de demà. "Cladera no ha fet balanç de la gestió d'aquesta legislatura. Demà farem balanç dels quatre anys de Pacte i demostrarem cada equivocació i mala gestió que s'ha duit a terme", ha assenyalat Galmés. Precisament, el PP es va dedicar a criticar la gestió del Govern d'Armengol en la rèplica del debat, afirmant que des que governa el Pacte els ciutadans "viuen pitjor".

L'esquerra presumeix

D'altra banda, els tres partits que governen el Consell han presumit de les mesures anunciades, i només el candidat a la presidència del Consell per MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha fet alguna crítica al discurs. "Ens grinyola que quan es parla de turisme facem valoracions segons el nombre de turistes, i no pel benefici, la despesa o els efectes que genera l'ingrés de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS)", ha expressat.

Així i tot, tant els ecosobiranistes com Unides Podem i el PSIB s'han mostrat satisfets per la posada en marxa del paquet de mesures. "Es demostra que quan governa l'esquerra, Mallorca va millor", ha declarat el portaveu de Podem, Iván Sevillano. "No és el darrer discurs de la legislatura, sinó el primer de la pròxima", ha afegit.

Per la part del PSIB, el seu portaveu Andreu Alcover ha incidit que "és evident que els socialistes i Cladera tenim un pla per al Consell i per a Mallorca". "Si volem pal·liar la inflació hem d'aplicar mesures com les anunciades", ha destacat. A més, ha afirmat que l'oposició, "més enllà del que han criticat, m'agradaria saber quines mesures proposen".

stats