Pacte PP-Vox

Una oficina per a dones embarassades i una altra antiokupes: el polèmic pacte de PP i Vox a Alacant

El govern municipal també descarta per ara les multes a les zones de baixes emissions

Ara
1 min
Alacant

BarcelonaEl PP i Vox han arribat a un polèmic acord per deixar sense efecte la zona de baixes emissions (ZBE) a la ciutat d'Alacant, crear una oficina antiokupes i una altra per ajudar dones embarassades "amb dificultats". En un pacte fet públic aquest dimarts, que inclou el suport als pressupostos de la ciutat, les formacions han deixat clar que l'ordenança sobre la mesura mediambiental deixa en els llimbs la seva aplicació perquè no implicarà cap sanció a partir d'ara. El seu objectiu és evitar "restringir els drets fonamentals" dels ciutadans i "protegir l'economia local".

Precisament, la delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, ha alertat que "ningú pot anar en contra del marc europeu" respecte a les mesures per a la qualitat de l'aire i contra la contaminació a les ciutats. En el mateix sentit s'ha expressat l'oposició al consistori alacantí: Compromís ha avisat que aquesta iniciativa pot comportar uns 25 milions d'euros en multes per incompliment de la legislació europea i ha refermat la negativa als pressupostos de la ciutat.

La creació d'un servei contra l'ocupació il·legal d'habitatges ja s'ha instaurat en nombrosos municipis, principalment governats per la dreta, i ara s'ha tirat endavant a Alacant. En canvi, l'obertura d'una oficina per atendre dones embarassades "amb dificultats econòmiques, socials o familiars" respon a la voluntat d'afavorir els naixements i evitar avortaments en el col·lectiu de dones que passin per situacions vitals problemàtiques.

stats