Política 05/03/2020

L'Oficina Anticorrupció diu que el plus que reben els alts càrrecs de fora de Mallorca s'hauria d'"ajustar perquè fos correcte"

El director de l'Oficina Anticorrupció diu que "s'hauria d'indemnitzar amb el cost exacte" els alts càrrecs que viuen fora de Mallorca

Ara Balears
2 min
Jaume Far Jiménez: “Necesitarem un pressupost d’uns dos milions i mig d’euros”

PalmaFa uns mesos va sorgir la polèmica sobre el plus de 22.000 euros que reben els alts càrrecs del Govern que tenen la seva residència fora de Mallorca i ara, el director de l'Oficina Anticorrupció, Jaume Far, ha presentat l'informe que s'ha fet sobre aquesta indemnització. Far ha assegurat a IB3 Ràdio que aquest plus que reben els alts càrrecs s'hauria d'"ajustar perquè fos correcte" i que "s'hauria d'indemnitzar amb el cost exacte que suposa que aquesta persona es desplaci a Mallorca per desenvolupar aquesta feina".

En aquest sentit, Far considera que "hi pot haver casos en què aquesta despesa no es produeixi perquè tenen una residència aquí, viuen amb un familiar o que el lloguer no sigui tan alt com per necessitar aquesta indemnització". Tot i això, assegura que, així com està escrit l'article, els casos d'alts polítics que cobren aquest plus "no suposen cap irregularitat".

A més, segons ha informat Diario de Mallorca, l'informe del director remarca que els polítics que reben aquest plus haurien d'estar empadronats a l'illa, on passen més de 183 dies pel seu treball. Far es basa en la llei de l'IRPF, que obliga a tributar en el lloc on resideixes. Per això, asseguren que el Govern, després d'incloure aquest plus en la Llei de pressupostos, es contradiu, ja que per una part l'alt càrrec manté la residència fora de Mallorca per cobrar els 22.000 euros i això provoca que s'incompleixi la norma d'empadronament.

El complement salarial es va fixar l’any 2000 per compensar les despeses dels residents a Menorca, Eivissa i Formentera que havien d’exercir un alt càrrec en el Govern, però l’any 2011 es va ampliar i també va incloure els residents a altres comunitats autònomes. El mes de novembre Més per Menorca i MÉS per Mallorca varen presentar una esmena als pressupostos del Govern per al 2020 per evitar que els alts càrrecs que venen de fora de les Balears cobrin el plus de 22.000 euros anuals per establir la seva residència a Mallorca. Ambdues formacions defensaven que aquesta indemnització només l'haurien de cobrar els membres de l'Executiu que vinguin de Menorca, Eivissa i Formentera.

stats