Part Forana
Política 21/02/2023

Marianna Aparo: "Estic a les Noves Generacions del PP perquè no vull que a les Illes passi com a Veneçuela"

Presidenta de l'organització juvenil popular a Calvià

3 min
La presidenta de les Noves Generacions de Calvià, Marianna Aparo.

PalmaDesprés de deu anys sense activitat, les Noves Generacions del PP de Calvià s’han reactivat. Al capdavant hi ha Marianna Aparo (Veneçuela, 2002), una jove que cursa el tercer any del grau en Turisme de la UIB i que sempre s’ha interessat per la política. Aparo incideix en la necessitat que els joves prenguin un paper proactiu en aquest món i n'agafin consciència.

És cert que als joves no us interessa la política?

— Sí, crec que els joves ens mantenim allunyats perquè hem perdut la confiança en els polítics. Estam cremats de l'antiga política, que no ens escoltava ni ens tenia en compte. Jo crec que és important que siguem un bloc proactiu i que agafem consciència. El nostre futur, la nostra vida, depèn de les decisions polítiques i en qualque moment viurem les conseqüències del que es decideix ara.

Creis que els partits fan bona feina per arribar a aquest públic?

— Sí, existeixen bons polítics que han après dels errors. Han fet feina i en el PP han incentivat que les noves generacions creixin. Jo crec que ens escolten i també reconec que una part de la meva missió és no permetre que ens utilitzin, sinó que se'ns prengui seriosament. Els joves som importants i ens hem d'involucrar.

Quin percentatge dels afiliats al PP balear són joves?

— En el PP de Calvià hi ha un gran percentatge de joves. És cert que no volen participar activament i aquest és el problema, però sí que ens donen suport. De fet, d'ençà que fa uns dies es va anunciar el meu càrrec de presidenta de les Noves Generacions, ja m'ha contactat gent interessada a conèixer el nostre projecte.

Què us va dur a afiliar-vos a aquest partit?

— Jo vaig néixer a Veneçuela i he vist com un govern socialista i comunista arruïnava un dels millors països del món. Allà vàrem passar de ser un exemple de gestió a tenir pobresa i ser veneçolana és un gran avantatge perquè podem dir que venc del futur; per tant, estic motivada perquè aquí no succeeixi el mateix.

 Hi ha la creença que ser jove i de dretes no és coherent. S'ha convertit en un acte de subversió ser conservador abans dels 30?

— Crec que les persones que promouen aquest missatge no entenen de política ni tenen idea del futur dels joves. Jo tenc vint anys i em critiquen per ser liberal i conservadora, però realment no m'importa qui estimis o qui siguis, t'accept. Però això no és la qüestió, sinó que s'ha de mirar la gestió d'un país. Un país que accepti, però que no només subvencioni, sinó que incentivi. En model del PP és molt clar: genera llocs de feina i creu en la capacitat dels joves de créixer en comptes de donar-los subvencions o bons. Nosaltres volem un govern que cregui que podem créixer per nosaltres mateixos.

Xocau amb algun dels valors més conservadors del partit?

— No, en el meu cas, no. És cert que hi ha persones que se sumen al projecte perquè creuen en el PP, però que tenen pensament propi i crític, però sempre des del punt de vista constructiu. Els joves podem donar idees més transparents, més clares, però sempre seguim les línies populars, mai res que hi estigui en contra.

Com valorau les iniciatives que s'han exectutat a Calvià en aquest mandat?

— En vuit anys no hem vist cap canvi en el municipi. Calvià ha passat de ser un poble envejable a deixar de brillar, s'ha deteriorat. Nosaltres reivindicam més connexions de transport públic, més manteniment de les instal·lacions esportives i facilitats per accedir a l'habitatge. Un altre dels punts que ens preocupen i que no s'han abordat aquesta legislatura és la desestacionalització. Necessitam fer feina tot l'any, no només durant els mesos d'estiu.

En concret, quines mesures plantejau amb vista al 28-M?

— Precisament, en matèria d'habitatge, hem proposat mesures per facilitar-hi l'accés. Creim que es podrien donar ajudes com un aval hipotecari o bonificar l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). A Calvià és molt complicat accedir a l'habitatge i els joves necessitam una política que ens afavoreixi.

Com preveis els resultats a Calvià en les pròximes eleccions?

— Som optimistes i jo, en concret, som una persona molt positiva. Jo sé que fent feina fort podem aconseguir guanyar i volem fer-ho.

stats