Govern
Política 11/07/2023

Cessen una cinquantena de càrrecs de confiança que cobraven 50.000 euros

A l'espera dels nomenaments que faci l'excutiu de Prohens, el BOIB publica aquest dimarts la dimissió de caps de gabinet, responsables de premsa i assessors

1 min
Els BOIB ha publicat aquest dimarts el cessament d'alts càrrecs i càrrecs de confiança del Govern d'Armengol.

PalmaGairebé una cinquantena de càrrecs de confiança del Govern presidit per Francina Armengol han cessat del seu lloc de feina eventual, com a conseqüència de la presa de possessió dels nous membres de l'Executiu de Marga Prohens. En concret, el BOIB d'aquest dimarts 11 de juliol ha publicat el cessament de 48 persones adscrites a les diferents conselleries. Es tracta dels llocs de feina de caps de gabinet, responsables de comunicació, cap de secretaria del gabinet, assessors tècnics i interlocutors parlamentaris. Les persones que ocupaven aquests llocs cobraven una mitjana de 50.000 euros anuals.

A la Secció d'Autoritats i personal, el BOIB publica també aquest dimarts els nomenaments dels periodistes Alexander Cortès Mayol i Pedro Aguiló Mora, com a secretari de Comunicació i secretari de Premsa, respectivament. María Monserrat Magre serà la responsable de Protocol i Relacions Públiques, mentre que Irene Duran Vadell ha estat nomenada per ocupar la Secretaria de Presidència i Atenció Ciutadana. Està previst que en els propers dies es nomenin les resta de càrrecs que depenen dels diferents departaments.

A la Secció III del BOIB, que fa referència a Altres disposicions i actes administratius, també es publica la relació de retribucions anuals segons cada càrrec. Els llocs de feina de secretari de Comunicació, secretari de Premsa i assessors tècnics la retribució és la mateixa que durant la legislatura passada. És a dir, que les persones que ocupin aquests càrrecs cobraran 51.721 euros anuals. Els llocs de feina d'adjunt al cap de premsa es retribuiran amb 48.721 euros anuals. Aquest càrrec, present a cadascuna de les nou conselleries, és l'únic que ha vist minvar el salari. Si en temps d'Armengol cobraven 51.721 euros, en temps de Prohens en cobraran 48.721.

stats