Podem no condicionarà el seu suport al Govern

El portaveu parlamentari, Alberto Jarabo, ha assenyalat que la petició de dimissió de Barceló "és una valoració dels fets sense conseqüències"

El portaveu parlamentari de Podem, Alberto  Jarabo , ha assegurat que el seu grup no condicionarà el seu suport al  Govern  al cessament del vicepresident, perquè "la dimissió de Biel Barceló no és un objectiu en si mateix".

Jarabo  ha assenyalat que la petició de dimissió de Barceló que ell mateix va plantejar la setmana passada després del cessament com a directora de Turisme de Pilar Carbonell, imputada en el cas  Cursach , "és una valoració dels fets" sense conseqüències per a l'acord de governabilitat.

"El que volem són solucions i que la política turística sigui tan propera com sigui possible als Acords pel Canvi", ha indicat el diputat , que reclamarà a Barceló en una reunió fixada per a dimecres que ve que millori els seus criteris de selecció d'alts càrrecs per evitar noves crisis.

"Són decisions seves, [...] no és la nostra intenció distanciar-nos del  Govern" , ha declarat  Jarabo  per emfatitzar un posicionament que mantindrà mentre no sorgeixin nous casos de presumpta corrupció que afectin políticament el vicepresident.

En aquest sentit, ha recordat que, "de moment, els imputats han sortit del  Govern" , per la qual cosa s'han substanciat les responsabilitats polítiques. "Estarem a l'expectativa", hi ha afegit.

D'altra banda,  Jarabo  ha confirmat que el seu grup votarà aquest dimarts contra les esmenes a la totalitat del projecte de pressupostos del  Govern  que plantejaran els grups opositors, esmenes que ha titllat de "tramposes i en contra de la despesa social".

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 17/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF