Política26/02/2020

La negociació per tirar endavant el decret d'habitatge s'enroca

El PSIB es nega a limitar a 40 anys la cessió de sòl públic a promotors privats com volen Podem i MÉS

Maria Llull

PalmaLa negociació entre els socis del Pacte per tirar endavant el decret d'habitatge s'ha enrocat, amb la cessió de sòl públic a promotors privats com a principal punt de discrepància entre MÉS i Podem, d'una banda, i el PSIB, de l'altra. Mentre que els primers volen que es limiti a 40 anys, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge del socialista Marc Pons es mostra inflexible amb la durada de 75 anys que es va proposar inicialment.

Segons han indicat fonts de MÉS i Podem a l'ARA Balears, la Conselleria "no vol" limitar la durada de la cessió i hi ha mostrat "reticències". L'argument del Govern per no voler reduir el període de 75 anys a 40 és que als promotors els costaria molt licitar les obres. Però tant la formació morada com els ecosobiranistes no veuen que una cessió a 40 anys impliqui aquesta dificultat.

Cargando
No hay anuncios

"No és sensat cedir sòl públic com si fos una barra lliure, i posar una data límit és un acte de transparència per a la ciutadania", han indicat fonts de Podem, que consideren que la seva petició és raonable i no és gaire ambiciosa.

Cargando
No hay anuncios

Per part seva, la portaveu del PSIB, Sílvia Cano, ha indicat aquest dimecres que es continua negociant perquè el decret d'habitatge "es pugui aprovar com més aviat millor" i ha assegurat que els socialistes "estan disposats a consensuar-lo".