Política 09/04/2019

Mor l'empresari i expolític eivissenc Alonso Marí Calbet

L'expolític ha mort aquest dimarts a 79 anys a l'hospital Can Misses

Ara Balears
1 min

PalmaL'empresari i expolític eivissenc Alonso Marí Calbet ha mort aquest dimarts a 79 anys a l'hospital Can Misses, on va ingressar aquest dilluns, segons han confirmat fonts pròximes a l'agència Efe. Marí, fundador i president del consell d'administració del Grup Empreses Alonso Marí SA, va rebre la medalla d'or del Foment del Turisme i la medalla de plata al mèrit turístic, que concedeix el govern central.

A més, va rebre el premi Ramon Llull el 2015 per la seva contribució en la indústria hotelera, naviliera i de viatges. L'empresari, fundador d'Insotel Hotel Group, va ocupar càrrecs rellevants dins el món de la política, segons recull l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera.

Va ser senador per Eivissa i Formentera durant la tercera i quarta legislatures, diputat al Parlament balear i conseller del Consell Insular d'Eivissa i Formentera durant la primera legislatura. Així mateix, va ser fiscal comarcal substitut d'Eivissa, va presidir la patronal Foment del Turisme, l'associació d'agències de viatge, va ser fundador de PIME a escala estatal i vicepresident de l'Assemblea de Partits Polítics d'Eivissa i Formentera. Alonso Marí és germà d'Antonio Marí Calbet, president del Consell Insular d'Eivissa i Formentera amb el PP entre els anys 1987 i 1999.

stats