Política 11/05/2021

Montero diu que s'abonarà l'IVA pendent del 2017 a les comunitats quan ho consideri "oportú" l'Advocacia de l'Estat

L'Estat deu a les Balears 78 milions d'euros de la liquidació de l'IVA

ARA Balears
1 min
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha reiterat aquest dilluns que el govern espanyol complirà amb les sentències del Tribunal Suprem, que obliguen Hisenda a retornar a Castella i Lleó i a Galícia una part de la liquidació de l'IVA de 2017, i que s'estendrà a la resta de comunitats autònomes quan "ho consideri oportú" l'Advocacia de l'Estat, segons ha informat Europa Press.

Montero, ha comparegut en roda de premsa per explicar la reforma fiscal i les mesures de lluita contra el frau que recull el Pla de Recuperació que el govern espanyol ha enviat a Brussel·les. La ministra ha atribuït aquesta situació "al doble atropellament" del PP i que ara el PSOE és el que "arreglarà el problema i complir amb la sentència".

En aquest sentit, ha assegurat que li agradaria que les comunitats del PP que ara reclamen els diners demanessin "explicacions" al seu partit de per què es va aprovar aquesta liquidació quan ells governaven i en aquell moment "no ho varen denunciar".

"Les comunitats autònomes utilitzaran ara aquests diners per reduir el dèficit que varen provocar perquè no se'ls va pagar?", ha demanat la ministra, que ha recordat que els governs regionals varen tancar el 2017 amb un dèficit del 0,6% del PIB, enfront del 0,3% previst, i alguns d'ells el varen atribuir a la menor liquidació per l'IVA. Cal recordar que l'Estat deu a les Balears 78 milions d'euros de la liquidació de l'IVA de 2017.

stats