Política 13/11/2021

Monedero afirma a Palma que Unides Podem "té pendent complir la promesa de fer un partit diferent"

El politòleg ha defensat que la formació "s'ha de trobar amb la militància" en la seva nova etapa

ARA Balears
2 min
Juan Carlos Monedero a Palma, aquest dissabte.

PalmaEl politòleg i cofundador d'Unides Podem, Juan Carlos Monedero, ha afirmat aquest dissabte a Palma que el partit "encara està pendent de complir la promesa de fer un partit diferent, en moviment i implantat a tot el territori", segons ha informat Europa Press. "Una cosa complicada quan no es demana doblers als bancs i, per tant, es tenen més dificultats per obrir seus", ha afegit.

D'altra banda, ha ressaltat promeses que considera que sí que s'han complit: "Treure Mariano Rajoy del govern", també "posar fi a les polítiques d'austeritat del PP" i governar a Espanya. Monedero ha participat en una jornada de formació interna amb la militància de Podem Palma, en què ha demanat als més de cinquanta assistents que "surtin d'ells mateixos i es vegin des de fora per entendre el context actual, en què el moment neoliberal s'ha trencat".

En aquest context, ha defensat que "no perdre la democràcia, en un moment d'auge de l'extrema dreta, implica consciència ciutadana i molta organització". En aquesta línia, ha subratllat que "en aquesta nova etapa de Podem, fa falta trobar-se amb la militància, parlar amb ells, però, sobretot, escoltar-los". "S'han de posar en marxa amb vista a l'any 2023", ha emfatitzat.

Reforma laboral

El cofundador del partit s'ha referit a la futura reforma laboral, amb la qual està treballant el govern d'Espanya, assegurant que serà, quan "a Espanya i a les Balears hi hagi una dona de l'espai d'Unides Podem, quan bona part de les coses que va deixar sembrat el PP i que ha buidat la democràcia es revertiran".

"El camí es farà a poc a poc, perquè costa molt canviar les coses, i el POSE no sempre està disposat a ajudar en aquest sentit", ha lamentat. I ha recordat que "a poc a poc s'han anat aconseguint qüestions, com la pujada del Salari Mínim Interprofessional, posar en marxa l'Ingrés Mínim Vital i aturar la pretensió d'alguns d'incrementar el còmput de les pensions".

stats