Corrupció
Política 09/11/2022

Millet obté el tercer grau per problemes de salut i només haurà d'anar a dormir a la presó

La Fiscalia estudia si recorre el règim obert davant del jutge, que fins ara havia denegat aquesta mesura al saquejador del Palau de la Música

2 min
Fèlix Millet, Jordi Montull i la filla, Gemma, al banc dels acusats en la primera sessió del judici pel cas Palau

BarcelonaL'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet ja només ha d'anar a dormir a la presó de dilluns a dijous. Segons fonts consultades per l'ARA, el departament de Justícia de la Generalitat li ha concedit el règim de tercer grau dos anys i quatre mesos després d'estar entre reixes per complir la condemna de nou anys i vuit mesos de presó que li va imposar l'Audiència de Barcelona per l'espoli de la institució cultural i el desviament de diners a Convergència. La junta de tractament de la presó de Brians 1 havia proposat que Millet pugui complir la pena en règim obert perquè pateix una malaltia incurable i ara el servei de classificació de la conselleria ha ratificat la mesura. De fet, segons fonts penitenciàries, l'expresident del Palau, que té 86 anys, està ingressat al pavelló hospitalari de Terrassa.

Ara la Fiscalia estudia si recorre la mesura davant del jutjat de vigilància penitenciària, segons ha avançat l'agència Efe i ha confirmat aquesta redacció. Segons les fonts consultades, el ministeri públic ha demanat a la conselleria que li proporcioni els informes mèdics en els quals es basa la decisió, ja que fins ara no els hi han notificat. Fa sis mesos, el jutge va denegar el règim obert a Millet després que ell mateix recorregués a la Justícia la decisió de mantenir-lo en el règim ordinari. Un dels aspectes que el jutjat va tenir en compte és que el saquejador confés del Palau encara no ha retornat tots els diners i no ha pagat ni un sol euro dels 4,1 milions de multa que li van imposar per l'espoli a la institució cultural.

Cita davant del jutge

Més enllà de la condemna pel cas Palau, Millet –igual que el seu número dos a la institució cultural, Jordi Montull– té obertes dues causes judicials per haver intentat amagar part del seu patrimoni embargat i, d'aquesta manera, esquivar l'obligació de retornar els diners i pagar les multes que li va imposar l'Audiència de Barcelona. La setmana que ve, els dos exresponsables del Palau han de comparèixer davant del jutjat d'instrucció 12 de Barcelona per declarar com a investigats després que la institució els denunciés per estar cobrant un lloguer d'algunes de les finques que tenen embargades judicialment.

Per la seva banda, Montull –que va ser condemnat a 7,5 anys i mig de presó per l'espoli del Palau– continua complint condemna en segon grau, que és el règim penitenciari ordinari pel qual els reclusos compleixen la pena íntegrament entre reixes, tot i disposar de permisos penitenciaris.

stats