Política31/07/2019

Un 22% dels militants d'Esquerra Unida de les Illes ha votat de manera telemàtica la relació amb Podem

Amb la participació presencial que s'ha obert per a aquest dimecres s'espera superar el 30%

Carles Tudurí

PalmaUn 22% dels militants d'Esquerra Unida a les Illes ja han participat en la consulta oberta per aquesta formació per decidir si es trenca amb Podem o s'accepta la proposta d'aquest soci de coalició per formar part dels acords de govern de la Comunitat Autònoma, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

Les votacions s'han fet de manera telemàtica entre dilluns i dimarts, però aquest dimecres els 387 militants del partit poden votar presencialment a Palma, Magaluf, Maó i Eivissa. Per aquest motiu, s'espera superar el 30% de participació, la mitjana habitual de les consultes fetes, segons explica el coordinador a les Illes, Juanjo Martínez.

Cargando
No hay anuncios

La pregunta que s'ha plantejat a la militància és: "Estàs d'acord que Esquerra Unida accepti l'oferta de Podem i entri a formar part dels governs de la CAIB, el Consell Insular i l'Ajuntament de Palma?". La pregunta va acompanyada de l'oferta de Podem i el reglament de la consulta.

La proposta de Podem consisteix a designar el director general de Consum del Govern, el director general de Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca i un assistent del grup municipal de l'Ajuntament de Palma. Durant l'assemblea de dissabte, els quasi 90 militants que hi varen assistir es varen mostrar favorables a aprovar l'acord, però s'ha fet extensa la decisió a tota la militància.

Cargando
No hay anuncios

Està previst que els òrgans de direcció es reuneixin dijous horabaixa per avaluar la resposta dels militants. En cas de ser positiva, es comunicarà a Podem i es proposaran els noms per als càrrecs que s'ofereixen.