Mobilitat
Política 25/04/2023

MÉS proposa un nou Pla de Carreteres per fomentar el transport públic i preservar el territori

El candidat de la formació al Consell, Jaume Alzamora, ha explicat que la intenció és dissenyar una política viària "més àmplia, global i integrada dels transports de l'illa"

ARA Balears
1 min
El candidat de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, aquest dimarts a s'Esgleieta

PalmaEl candidat de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha proposat aquest dimarts un nou Pla Director Sectorial de Carreteres amb la intenció de dissenyar una política viària "més àmplia, global i integrada dels transports de l'illa, que tengui en compte totes les modalitats de mobilitat, aposti per la preservació de territori i que deixi de prioritzar el transport privat per carretera".

Segons ha informat el partit, Alzamora ha assenyalat que el nou pla serà "sostenible, ambientalment responsable i viable econòmicament", i que "no hi haurà noves carreteres sinó més aviat el contrari". En aquest sentit, ha explicat que es vol posar en marxa un estudi "que avaluï les possibilitats reals de revertir algunes infraestructures".

A més, el candidat ecosobiranista ha assegurat que s'ha d'apostar per un pla de connexió entre municipis amb vies per a bicicletes i vianants, pel manteniment de les carreteres secundàries i per la millora de la seguretat amb l'eliminació de punts negres.

Així, Alzamora ha exposat aquesta proposta a la carretera entre Palmanyola i s'Esgleieta, on ha expressat la seva voluntat de tirar endavant el projecte de millora d'aquesta via.

Per la seva banda, el candidat a la batlia d'Esporles, Josep Ferrà, ha insistit en la necessitat de millorar la seguretat de la zona, i ha remarcat que cada dia hi passen al voltant de 5.900 vehicles, amb el perill que implica per als vianants que es desplacen a peu i que han de travessar la via. "Necessitam una actuació urgent i mentre es fa el projecte cal evitar accidents, per això plantejam la instal·lació de semàfors i un pas de vianants", ha conclòs.

stats