Política 27/05/2019

Miquel Ensenyat : "Deixem enrere les sigles polítiques i consolidem pactes sòlids"

Els candidats de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell han comparegut aquest matí en roda de premsa per valorar els resultats electorals

E. Navarro
2 min
Miquel Ensenyat : "Deixam enrere les sigles polítiques i consolidam pactes sòlids"

PalmaEls candidats de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell, Miquel Ensenyat, Fina Santiago, Bel Busquets i Guillem Balboa, han comparegut aquest matí en roda de premsa per valorar els resultats electorals.

El candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha justificat la davallada de vots i la pèrdua de dos escons al Parlament i al Consell amb "l'efecte Sánchez", a què ja al·ludia aquest diumenge a la nit. També ha assenyalat com a causa de la baixada la manca de presència als mitjans de comunicació massius: "Nosaltres som gent d'aquí, no sortim a les televisions que la majoria de ciutadans mira", ha dit Ensenyat. "I partits que pràcticament no tenien implantació territorial han obtingut resultats increïbles", ha afegit. A més, Ensenyat ha assegurat que com a partit "també hem de fer autocrítica" i què això es produirà a la reunió de l'executiva.

El candidat de MÉS no ha volgut parlar de renúncies ni modificacions de la seva posició en un nou pacte. "Tot s'ha de parlar i decidir", ha afirmat Ensenyat, tot remarcant la seva voluntat que "es deixin enrere les sigles polítiques per consolidar pactes sòlids que aconsegueixin una majoria absoluta que ara mateix el PSIB no té".

Per la seva banda, Bel Busquets, candidata a la presidència del Consell de Mallorca, ha remarcat que "de manera històrica es pot repetir un govern d'esquerres", tot i que els resultats de la formació "han estat d'una certa debilitat, amb el bon resultat del PSOE". Ha afirmat, a més, que ara és l'hora d'una "reflexió interna". Busquets ha donat l'enhorabona als municipis en què MÉS ha obtingut majoria absoluta i també on han pogut obtenir regidors i regidores.

Quant a la pregunta de si ha passat factura electoral la gestió durant la legislatura, Fina Santiago, número dos a la llista per al Govern, ha defensat que "la influència no ha estat tanta", tot i que "gestionar sempre és més arriscat que no fer-ho". Ha afegit que "hi ha 20.000 vots que oscil·len entre MÉS, Podem i PSIB i hem de veure com els hem de dur cap a nosaltres amb vista al 2023". Santiago també ha remarcat la majoria de l'esquerra i ha assegurat que MÉS "facilitarà" un pacte. "Veurem de quina manera durant aquests dies", ha afegit.

stats