Política 23/01/2021

MÉS per Mallorca critica la manca de personal del SEPE per tramitar les prestacions dels ERTO i l'atur

La plantilla actual de les Balears és d'entre 220 i 230 treballadors

Ara Balears
1 min
Una oficina del SOIB

PalmaMÉS per Mallorca ha denunciat aquest dissabte que el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) està "col·lapsat" i que hi falta personal per tramitar les prestacions dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) i de l'atur. Així ho ha explicat la formació en una nota.

El diputat nacionalista Joan Mas explica que el govern espanyol "no compleix amb els ciutadans de les Balears i no és capaç de tramitar totes les ajudes que els corresponen". Així mateix, exposa que els sindicats denuncien que la plantilla actual de les Balears és d'entre 220 i 230 treballadors, "però més de la meitat són interins que han començat a fer feina a l'abril, sense coneixements previs de com funciona el servei", diu.

La formació recorda que els sindicats denuncien aquesta càrrega des de l'abril passat i que "a partir de l'estat d'alarma la càrrega de feina es va multiplicar per 13 a totes les oficines de les Balears". També adverteix que les línies telefòniques "estan saturades" i només hi ha "nou teleoperadors per a 200.000 ERTO". Les noves restriccions tampoc hi ajuden, ja que "el tancament de la restauració fa que les sol·licituds augmentin sense que hi hagi més personal i s'endarrereix tota la feina".

stats