Partits
Política 25/10/2022

MÉS organitzarà un fòrum sobre l'impacte del turisme de masses a territoris insulars europeus

La trobada es farà a Palma els dies 11 i 12 de novembre

ARA Balears
1 min
La reunió s'ha fet aquest dimarts a Brussel·les.

PalmaMÉS per Mallorca, juntament amb el partit europeu Aliança Lliure Europea (ALE), la Fundació Coppieters i la Fundació Darder-Mascaró, ha organitzat per als pròxims dies 11 i 12 de novembre, a Palma, un fòrum sobre l'impacte que genera el turisme de masses a territoris insulars europeus. Amb el títol Cap a una estratègia europea insular, la trobada té l'objectiu d'analitzar els efectes que provoca a territoris illencs com Mallorca, les Canàries o Còrsega.

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, s'ha reunit aquest dimarts a Brussel·les amb la presidenta d'ALE, Lorena López de Lacalle, per tancar els detalls de les jornades. En aquest sentit, Apesteguia ha confirmat l'assistència de Marie-Antoinette Maupertuis, presidenta de l'Assemblea de Còrsega; Pedro Quevedo, diputat de Nueva Canarias al Congrés; Jordi Solé, president del grup parlamentari ALE-Verds; Miquel Àngel Maria, coordinador de MÉS per Menorca, i Margalida Ramis, portaveu del GOB.

El líder de MÉS ha defensat també que els fons europeus han de tenir en compte la condició d'insularitat pel que fa al seu repartiment. En aquest sentit, Apesteguia ha apuntat que "allò que és diferent s'ha de tractar de manera diferent. No afecta igual el turisme un territori limitat i fràgil com és una illa que una destinació continental". A més, ha manifestat que "cal que la Unió Europea s'impliqui per minvar i contrarestar els efectes negatius de la massificació que patim a la Mediterrània".

stats