Política 18/05/2019

MÉS per Menorca reivindica la capacitat de prendre decisions polítiques des de l'illa

La formació menorquinista ha duit a terme a Ciutadella l'acte central de campanya

Iván Martín
2 min
Els principals càrrecs orgànics del partit han destacat a l'hotel Port Ciutadella les polítiques impulsades a l'últim mandat.

CiutadellaMÉS per Menorca ha duit a terme l’acte central de la campanya electoral a l’hotel Port Ciutadella, enmig d’un ambient d’eufòria continguda. La formació sobiranista afronta els comicis del pròxim 26-M amb il·lusió i amb el repte de repetir els excel·lents resultats obtinguts l’any 2015. El coordinador de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha obert l’esdeveniment agraint la feina realitzada al col·lectiu de joves Força Jove, creat recentment com a plataforma que recull les inquietuds d’aquest sector poblacional.

El candidat al Parlament, Josep Castells, ha iniciat el seu discurs reforçant el missatge amb vista als comicis de la setmana que ve. "No anam contra ningú, però defensam els interessos dels menorquins, i de vegades aquests topen amb interessos particulars de determinades famílies, sectors econòmics o mitjans", ha dit. A continuació, la candidata de MÉS per Menorca al Consell, Maite Salord, s’ha mostrat contundent: "Som l’únic projecte que es decideix des d’aquí. No rebem ordres de Mallorca o de Madrid, només de la gent de Menorca". Salord ha contraposat el programa de MÉS al del Partit Popular, "que volen tornar al passat, en desdoblament de carreteres, d’urbanitzar el camp o eliminar la posidònia". Maite Salord també ha assenyalat les fites més rellevants del mandat: "Nosaltres hem posat en marxa un Consell que estava paralitzat, hem recuperat les competències en Promoció Turística, hem recuperant les polítiques culturals i educatives, a més d’impulsar la recuperació d’edificis com el del Toro, els quarters de Santiago de Maó i l’antiga estació marítima de Ciutadella per impulsar residències, serveis i centres de formació professional".

Les agrupacions municipals també han tingut protagonisme. Així, la candidata del PSM-MÉS per Menorca a la batlia de Ciutadella, Joana Gomila, ha destacat la importància de continuar al capdavant del Consistori per consolidar els projectes començats durant la darrera legislatura. Gomila també ha reivindicat el paper de MÉS: "Estam en aquest projecte perquè som gent de confiança, treballadora, coherent i seriosa. Hem fet moltes coses des del Consell i el Parlament que ara són una realitat per a la nostra illa i per a Ciutadella", ha dit. Per la seva banda, la número dos d’ARA Maó, Laia Obrador, ha recordat els avenços experimentats en el municipi governat per Conxa Juanola: "Hem millorat l’aigua, hem treballat per les persones, pels infants a les escoles, per la gent gran, pels adults. S’han recuperat edificis per a serveis i hem treballat en constant cooperació amb el Consell de Menorca".

stats