Aliança
Política 19/10/2022

MÉS, Más País, Compromís i la Chunta amplien la seva aliança amb partits de Melilla i Ceuta

Les formacions oficialitzaran el seu compromís de col·laboració "des de l'horizontalitat" aquest divendres amb un acte a Palma

ARA Balears
2 min
Els partits que van firmar l'acord del Túria

PalmaL'aliança estratègica que mantenen Más País-Verdes Equo, Compromís, MÉS per Mallorca i la Chunta Aragonesista s'ampliarà a dues noves formacions més, com Coalició per Melilla i Moviment per la Dignitat i la Ciutadania a Ceuta. L'ampliació del marc de col·laboració entre aquestes formacions progressista es plasmarà aquest divendres amb la Declaració de Mallorca, que tindrà lloc a Palma.

Segons han explicat des d'aquestes formacions, es tracta d'un espai de treball conjunt entre set partits d'"igual a igual", des de l'"horitzontalitat" i "amb respecte a la sobirania dels projectes polítics". La reunió es produeix després de complir-se un any des que el líder de Más País, Íñigo Errejón, va firmar la seva aliança estratègica amb la Chunta Aragonesista i Compromís a la denominada Declaració de Saragossa. El maig d'enguany es va subscriure també l''acord del Túria' amb la incorporació de MÉS per Mallorca.

Aquest marc col·laboratiu es produeix mesos abans del nou cicle electoral, que arrancarà amb les eleccions municipals i autonòmiques de maig del 2023. Des del sorgiment de Más País, Errejón ha defensat el creixement de l'espai progressista i verd amb solidesa "però sense presses, arrelat al territori i amb vocació de federalitat des d'aliances fraternals", com la que manté amb Compromís i la resta de formacions autonòmiques .

Per a la primera reunió que mantindran aquests partits davant la inclusió d'aquestes dues formacions de les ciutats autònomes participaran, per part de MÉS, Lluís Apesteguia i Neus Truyol; el mateix Errejón; el diputat de Compromís Joan Baldoví; Gregorio Briz per part de la Chunta Aragonesista; la diputada Inés Sabanés com a representant de Verds Equo; l'edil Fatima H. Hossain des de Moviment per la Dignitat i la Ciutadania, i Mustafa Aberchan de Coalició per Melilla.

stats