Monarquia
Política 30/03/2024

MÉS sobre que Elionor sigui filla adoptiva de Mallorca: "El seu mèrit és venir de vacances a Mallorca"

Els ecosobiranistes impulsen una campanya a xarxes: "Mallorca no té rei, ni reina tampoc"

ARA Balears
2 min
La princesa Elionor fent el jurament de la bandera aquest dissabte a Saragossa.

PalmaNegativa total de MÉS al fet que el Consell de Mallorca faci filla adoptiva la princesa Elionor. La seva resposta ha estat contundent: "El seu mèrit és passar un parell de setmanes de vacances a Mallorca, com fan milions de turistes". D'aquesta manera tan clara, el portaveu de la formació ecosobiranista a la institució insular, Jaume Alzamora, ha avançat aquest dissabte que la formació votarà en contra del nomenament de la princesa d'Astúries i ha assegurat que la proposta, que ha estat "filtrada de manera interessada" als mitjans de comunicació, "romp amb el consens institucional".

El portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora

Alzamora diu que al marge dels valors republicans que defensa MÉS, el nomenament com a filla adoptiva de Mallorca de la primogènita del Cap de l'Estat vulnera el reglament d'honors i distincions del Consell. Aquest reglament, aprovat pel ple dia 30 de maig de 1992 i modificat també per acord plenari de dia 8 de febrer de 2018, tipifica que per concedir aquests títols "cal, sempre, la concurrència de mèrits d'excepcional qualitat". Alzamora diu que el mèrit d'Elionor és passar les vacances a Mallorca: "I en el seu cas estan pagades amb els nostres imposts i fent ús del palau Marivent que també mantenim nosaltres i que hauria de ser un espai per al gaudi dels mallorquins, com va deixar especificat l'artista Saridakis al seu testament".

Alzamora ha censurat també el "servilisme" del president Galmés i la seva "entrega absoluta" als dictats del Consolat. Per altra banda, ha anunciat que la formació aprofitarà el ple del mes d'abril per presentar una moció, que ja ha registrat, en commemoració de la II República, en defensa dels valors democràtics i a favor del dret a decidir el model d'estat.

Campanya a les xarxes socials

En paral·lel, la formació ha posat en marxa una campanya a les seves xarxes socials. Així, els comptes de MÉS per Mallorca a X, Facebook i Instagram han publicat una infografia on es pot llegir "Mallorca no té rei, ni reina tampoc". El text apareix sota una imatge capgirada de la corona borbònica, una al·lusió al retrat de Felip V que llueix cap per avall al museu de Xàtiva a València.

Infografia de la campanya de MÉS.
stats