Agroturisme
Política 19/04/2024

MÉS per Mallorca insta a expedientar Porsell per gestionar, suposadament, un agroturisme sense llicència

El PSIB també ha reclamat la dimissió del director de Coordinació i Transparència del Govern

ARA Balears
2 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaMÉS per Mallorca ha instat aquest divendres el Consell Insular a obrir un expedient sancionador al director de Coordinació i Transparència del Govern, Jaume Porsell, per gestionar un allotjament turístic sense disposar de la llicència corresponent. El portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha recordat que el Consell és la institució competent en matèria d'ordenació i inspecció turística, motiu pel qual hauria d'actuar davant les "irregularitats" de Porsell, que recentment ha negat el Govern.

"El Departament de Turisme ha d'obrir una investigació i actuar en conseqüència", ha incidit Alzamora, qui ha apuntat que l'organisme ha de vetllar pel compliment de la llei. Altrament, MÉS per Mallorca reclama la dimissió o destitució de Porsell, qui consideren que no pot continuar en el càrrec "ni un minut més". "És el PP de sempre, el de la corrupció i les il·legalitats", ha criticat el portaveu.

registre mercantil

Cal recordar que MÉS ha publicat aquest divendres la informació del registre mercantil, en el qual apareix Porsell com a administrador únic de la societat Sa Vinya, gestora de l'immoble del Port d'Andratx. Per això, acusa el Govern d'intentar enganyar l'opinió pública en afirmar que l'empresa Sa Vinya ja no té Porsell com a administrador i tampoc té activitat d'arrendament turístic actualment.

El PSIB també exigeix la dimissió de Porsell

El PSIB també ha demanat aquest divendres la dimissió de Porsell i han reclamat que doni exemple, precisament, de transparència per suposadament gestionar un agroturisme sense llicència al Port d'Andratx. "És el PP en estat pur", ha afirmat el portaveu parlamentari del PSIB, Iago Negueruela, quan se li ha preguntat per la qüestió en una roda de premsa. El socialista ha recordat que Porsell presideix la Comissió d'Ètica "i ha incomplert tot el codi ètic que se suposa que ha d'impulsar". Negueruela ha relacionat aquest cas amb el fet de situar al capdavant de la Inspecció General de Qualitat Catalina Ferrer, que va ser candidata en una llista amb Jaume Matas. "Què pot sortir malament?", s'ha demanat.

stats