Política 09/05/2022

MÉS per Mallorca enforteix la seva aliança amb Más País amb la signatura de l'Acord del Túria

El pacte, on hi ha també Compromís, Verds Equo i la Chunta Aragonesista, vol reforçar la coordinació de les polítiques d'aquestes formacions

2 min
El líder de Más País, Íñigo Errejón, i el senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal

PalmaAquest dilluns MÉS per Mallorca, Compromís, Más País, Verds Equo i la Chunta Aragonesista han firmat a València l'Acord del Túria, que s'emmarca en sis eixos de treball, segons han detallat els ecosobiranistes en una nota de premsa: el garantiment d'un autogovern efectiu, un finançament just, l'enfortiment dels serveis públics, la transició ecològica ambiciosa, la "cultura de la pau" i la lluita feminista i una economia "al servei de les persones".

L'acord és una passa més en l'aliança –no electoral– que va iniciar el líder de Más País, Íñigo Errejón, amb els ecosobiranistes mallorquins, amb el senador per designació autonòmica, Vicenç Vidal, al capdavant. El document firmat a València és una ampliació de la Declaració de Saragossa, signada la tardor del 2021, però amb la inclusió avui de MÉS per Mallorca.

L'Acord del Túria es basa en forces que "creuen fermament en l'autogovern i el finançament just per a tots els pobles de l'Estat" com a vehicle per "assolir els drets socials i el benestar econòmic en el marc d'una transició ecològica justa i feminista", ha afirmat Vidal. Per la seva banda, el secretari general de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha destacat que es vol establir "un espai de coordinació política de forces d'esquerres, feministes i ecologistes arrelades als nostres països".

A la signatura de l'acord de col·laboració hi han assistit les cares visibles de les formacions, a banda de Vidal i Alzamora: el líder de Más País, Íñigo Errejón; el diputat i portaveu de Compromís, Joan Baldoví; la secretària general de la Chunta Aragonesista, Isabel Lasobras, i la diputada de Verdes Equo al Congrés dels Diputats, Inès Sabanes.

stats