Política 28/10/2020

MÉS per Mallorca demana que es pugui votar a partir dels 16 anys

Asseguren que això permetria augmentar l'interès per la política entre els més joves

Ara Balears
1 min
Reunió amb el Consell de la Joventut.

PalmaMÉS per Mallorca ha anunciat aquest dimecres que donarà suport a la petició que ha fet el Consell de la Joventut de les Illes Balears per modificar la Llei de règim electoral general i reconèixer el dret de vot a partir dels 16 anys, segons han informat en un comunicat.

La formació ecosobiranista assegura que no té sentit que els joves de 16 anys puguin treballar, tinguin obligacions penals, ple consentiment en tractaments mèdics, dret al matrimoni i no puguin votar, un dret "fonamental i voluntari". El gerent de l'IBJove, Tià Lliteres, ha explicat que rebaixar l'edat legal per votar permetria augmentar l'interès per la política entre els més joves.

Per la seva banda, el director insular de Joventut, Àlex Segura, ha subratllat que MÉS, amb aquesta iniciativa, pretén seguir l'exemple d'altres països com Alemanya, Àustria, Noruega i l'Equador, que atorguen el dret a vot als joves a partir de 16 anys.

Els representants de MÉS per Mallorca que s'han reunit amb membres del Consell de la Joventut a les Illes s'han compromès a promoure programes de formació dirigits als més joves, així com incrementar els plans d'ocupació juvenil i flexibilitzar els criteris per poder accedir a les ajudes de l'Ibavi, entre altres punts.

stats