Política04/12/2020

MÉS per Mallorca es compromet a treballar al Senat per la llibertat dels presos polítics

Partits sobiranistes de tot l'Estat continuen amb el seu compromís per aconseguir l'autodeterminació

Ara Balears

PalmaEls partits nacionalistes, entre els quals hi ha MÉS per Mallorca, que el 2019 varen signar la Declaració de la Llotja de Mar per l'autodeterminació han renovat el seu compromís a treballar al Senat per aconseguir la llibertat dels presos polítics, segons ha informat l'agència Efe.

Esquerra Republicana, JxCat, EH Bildu i MÉS han difós aquest divendres un comunicat per l'aniversari de la Constitució el pròxim 6 de desembre en què denuncien que les "resistències de les estructures del règim anterior" i la manca de voluntat dels "grans partits espanyols" impedeixen "una plena democratització de l'Estat".

Cargando
No hay anuncios

També critiquen que el Senat no dona "la veu i la paraula dels seus pobles" i es reafirmen en el manifest rubricat l'any passat al costat d'una desena de partits nacionalistes i independentistes. Les formacions han defensat una vegada més "la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats" i han reclamat "solucions democràtiques i estables al conflicte polític".

Cal recordar que aquest divendres el Tribunal Suprem ha revocat el tercer grau dels presos polítics i l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari gràcies al qual havien gaudit de certs permisos per sortir de la presó. Tornaran a estar tots nou en segon grau. Després d'una setmana de deliberacions, el tribunal presidit per Manuel Marchena ha resolt la trentena de recursos que tenia sobre la taula i ha considerat que la concessió del règim de semillibertat és "prematura".

Cargando
No hay anuncios