Política 10/12/2020

MÉS reclama que les indemnitzacions a les víctimes de violència masclista s'equiparin amb les de terrorisme

Aquesta és una de les 36 esmenes que el senador ecosobiranista, Vicenç Vidal, ha presentat als pressupostos de l'Estat

Ara Balears
1 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal

PalmaEl senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha anunciat aquest dijous que, dins les 36 esmenes que presentarà als pressupostos de l'Estat, n'ha inclòs una perquè s'equiparin les indemnitzacions a les víctimes de la violència masclista amb les de terrorisme. La proposta va sorgir gràcies a una iniciativa del senador de Compromís, Carles Mulet, arran d'unes polítiques públiques que ja du a terme la Generalitat Valenciana. Segons Vidal, és una qüestió de "pura justícia històrica i una demanda constant del moviment feminista".

"Es tracta d'un nou articulat en el títol II de la Llei orgànica sobre mesures de protecció integral contra la violència masclista", ha explicat Vidal, per reclamar "un capítol específic de polítiques de reconeixement, reparació i rescabalament a les víctimes i les seves famílies".

El senador ecosobiranista ha indicat que la modificació dels pressupostos estatals "seria de 16 milions d'euros". Les indemnitzacions serien de 250.000 euros per a defuncions; 500.000 per a gran invalidesa; 180.000 per a incapacitat permanent absoluta; 100.000 per a la incapacitat permanent local i 75.000 euros per a incapacitat permanent parcial. La proposta considera com a possibles receptors de les indemnitzacions, en ordre successiu i excloent quan la víctima mortal sigui la dona que pateix violència masclista: els fills o, si no n'hi ha, els pares o les persones en segon grau en línia col·lateral de la víctima.

stats