Via de Cintura
Política 09/09/2023

MÉS critica que el PP vulgui recuperar "el model d’asfalt i depredador del territori”

Així s'ha expressat el portaveu amb relació a la intenció del Consell de Mallorca d'afegir un carril més a dos trams de la via de cintura

ARA Balears
2 min
El portaveu del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha rebutjat la intenció del Departament insular de Mobilitat i Carreteres d'afegir un carril més a dos trams de la via de cintura. Segons ha informat la formació aquest dissabte en una nota de premsa, Alzamora ha lamentat l'anunci fet pel conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures de la institució insular en una entrevista a IB3 i ha assegurat que el projecte "suposa tornar a un model d'asfalt i depredador del territori que no solucionarà els problemes de trànsit de l'illa".

Així, ha indicat que "tots els experts coincideixen a destacar la inutilitat de construir més vies d'alta capacitat per reduir les congestions de trànsit". De fet, ha recordat que l'ampliació de la xarxa viària crea una demanda induïda i provoca un efecte crida per utilitzar el vehicle privat. "Ampliar o construir noves carreteres és crear més incentius per fer ús dels cotxes en detriment del transport públic", ha reiterat.

Per això, ha assegurat que el PP "deixa clar quin és el seu model: més cotxes, més trànsit, més contaminació i més consum de territori". En aquest sentit, Alzamora ha reclamat "la retirada immediata del projecte" i ha criticat que el PP "aposti per l'asfalt, en comptes d'impulsar un ordenament eficaç de la mobilitat".

En aquest sentit, el portaveu ha recordat que en el darrer ple, la institució va votar i va aprovar una moció presentada per MÉS en la qual s'insta el Govern a iniciar el procés per a l'efectiu traspàs de competències de transport terrestre. "La millora de la mobilitat implica inexorablement assumir les competències en matèria de transport terrestre", ha especificat. "Només d'aquesta manera el Consell podrà dissenyar i executar de manera ordenada i global un sistema públic de transport que integri, a més, la xarxa de Serveis Ferroviaris de Mallorca", ha afegit. Finalment, Alzamora ha indicat que "tot això ha de servir per disposar d'un transport públic regular i de qualitat durant tot l'any que no estigui pensat només per als turistes i que sigui una alternativa real per a la població resident a l'illa".

stats