Política 18/09/2019

Tots els partits menys el PP i Ciutadans condemnen la intromissió de Vox a les escoles

El partit d'extrema dreta sol·licita al Parlament visitar 31 centres educatius de les Balears, a més de l'Institut Balear de la Dona

Ara Balears
2 min
El PP també ha demanat que es facin públics els projectes educatius i lingüístics dels centres

PalmaTots els partits polítics balears, llevat del PP i Ciutadans, han condemnat aquest dimecres la intromissió de Vox a les escoles. La formació d'extrema dreta ha sol·licitat al Parlament visitar 31 centres educatius, a més de l'Institut Balear de la Dona.

MÉS per Mallorca ha condemnat l'"actitud inquisitiva" de Vox i ha assegurat que l'únic objectiu és "provocar malestar a les escoles i entre el professorat". El partit ecosobiranista ha mostrat suport total i respecte a la bona feina i el compromís dels professionals de l’educació, "que són un dels pilars fonamentals del nostre país", segons ha assegurat mitjançant una nota de premsa.

"No podem normalitzar un fet intolerable", ha assenyalat el portaveu de MÉS al Parlament, Miquel Ensenyat, després de la reunió de la Junta de Portaveus.

Per part seva, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha indicat que "no hi ha el problema que hi veu Vox" amb les escoles i ha destacat la tasca dels professionals de l'educació.

El diputat de MÉS per Menorca Josep Castells ha lamentat que Vox visqui "de l'espectacle". "Aquesta visita col·lideix amb el funcionament normal dels centres, que no tenen res a amagar", ha comentat Castells. El diputat menorquí ha desitjat que es limitin aquestes visites "per protegir els nins i no exposar-los".

La portaveu del PSIB, Sílvia Cano, ha criticat que Vox qüestioni el paper dels docents i "no hagi fet cap aportació estratègica". "Només volen crispar el començament del curs escolar", ha dit Cano, qui també ha subratllat que "els ciutadans ja varen rebutjar aquesta estratègia durant l'època de Bauzá". "Un partit polític no pot fer de xèrif, perquè les seves iniciatives s'han de presentar al Parlament", ha considerat.

La diputada socialista també ha lamentat que Vox qüestioni la tasca d'IBDona. "Estan assetjant les polítiques feministes", ha sentenciat.

"Vox vol encarnar la inquisició espanyola en plena democràcia", han assenyalat des de Podem. Segons el partit morat, els diputats d'extrema dreta "creuen que poden utilitzar la seva tasca parlamentària per fer una caça de bruixes contra l'educació pública i la lluita contra la violència masclista". Podem ha qualificat de "lamentable" que "l'únic projecte de Vox sigui generar conflicte i divisió".

Va ser el secretari general de l'STEI, Cosme Orell, qui va criticar que la formació d'extrema dreta Vox hagi sol·licitat al Parlament visitar 31 centres educatius de les Balears. A més de les escoles, Vox va demanar visitar l'Institut Balear de la Dona (IBDona), tot i que d'aquí a dos dies hi ha reunió del consell rector de l'entitat, en què participen els vocals de cada grup parlamentari. L'STEI està estudiant amb el seus serveis jurídics si el que demana el partit d'extrema dreta és viable.

El PP i Ciutadans no ho condemnen

El portaveu adjunt del PP, Toni Costa, no ha valorat la petició de Vox de visitar els centres educatius més enllà de demanar "respecte a la feina dels inspectors educatius". A més, Costa ha anunciat que el seu partit ha sol·licitat que es publiquin "els projectes educatius de tots els centres de les Balears, a més dels projectes lingüístics".

El portaveu de Ciutadans, Marc pérez-Ribas, ha indicat que el seu partit "no fa cap valoració" sobre la iniciativa de Vox.

stats