Política24/11/2018

MÉS celebra el cinquè aniversari pendent del superdiumenge

La coordinadora, Bel Busquets, admet alguns errors dels diferents pactes de govern en què participen els ecosobiranistes

Jaume Ribas

PalmaMÉS per Mallorca ha celebrat aquest dissabte el seu cinquè aniversari amb un dinar a s'Alqueria, a Santa Margalida. Hi han assistit més de 400 militants de la formació ecosobiranista i també alguns convidats d'altres partits, com el portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo. MÉS ha aprofitat per fer pinya i reivindicar la seva tasca a les institucions a favor "d'una Mallorca solidària, social, feminista, sobiranista i antiracista", tal com ha valorat la coordinadora del partit, Bel Busquets.

El dinar de MÉS ve marcat pel recent procés de primàries i per l'assemblea que Iniciativa-Verds, un dels partits constituents de MÉS, ha convocat per al pròxim dia 30 a fi de plantejar i valorar la seva situació dins la formació. Guillem Balboa, el batle d'Alaró i l'altre coordinador de la formació, ha valorat el "debat i la confrontació" que suposarà l'assemblea d'Iniciativa, i s'ha mostrat convençut de la fortalesa de MÉS.

Cargando
No hay anuncios

Busquets també ha valorat el possible superdiumenge de dia 26 de maig en cas que Pedro Sánchez avançàs les eleccions generals per fer-les coincidir amb les municipals i autonòmiques. "El nostre discurs no només se centra en els municipis, Mallorca i les Illes, sinó que també entra en el debat polític en l'àmbit estatal", ha assegurat. Busquets també ha dit que, tot i que aquesta hipotètica convocatòria electoral "en principi podria semblar una amenaça", és alhora "una gran oportunitat per aconseguir d'una vegada" representació a Madrid.

Així mateix, els dos coordinadors han dirigit un discurs a la militància en una cerimònia que ha conduït Glòria Franquet i el candidat de MÉS a les darreres eleccions espanyoles, Toni Verger. Bel Busquets ha assegurat que "quatre anys no basten" perquè l'actual Govern progressista dugui a terme totes les transformacions necessàries i ha reconegut que MÉS "no ho ha fet tot bé", en referència a l'autopista Llucmajor-Campos que està construint el Consell i que ha provocat algunes tensions internes.