Política 20/11/2020

MÉS posa en marxa una campanya per denunciar les violències invisibilitzades cap a les dones

La formació ha explicat que la iniciativa 'Obre els ulls' començarà aquest dissabte i es mantindrà activa fins al 25 de novembre

Ara Balears
1 min
Presentació de la campanya 'Obre els ulls'.

PalmaMÉS per Mallorca ha posat en marxa la campanya 'Obre els ulls' per denunciar totes aquelles formes de violència que pateixen les dones i que no són identificades. Coincidint amb el 25-N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, la formació vol visibilitzar "les expressions violentes no identificades", segons han explicat en un comunicat.

Durant la presentació de la campanya, la secretària de Polítiques d'Igualtat, Aina Sastre, ha assegurat que aquestes expressions "suposen la base de les violències anomenades explícites que poden culminar en la màxima expressió de la violència masclista".

Sastre també ha denunciat que "cada vegada que reproduïm estereotips de gènere o invisibilitzam, anul·lam, cosificam o desvaloritzam una dona, estam exercint una violència estructural contra les dones". Per això, ha dit, es posa en marxa aquesta campanya "que fa una crida a obrir els ulls davant les actituds masclistes que perpetuen un sistema desigual, injust i violent per a les dones i violències masclistes encara poc reconegudes".

La campanya, que començarà aquest cap de setmana a través de diferents xarxes socials, inclou diferents vídeos i material gràfic i es mantindrà activa fins dia 25 de novembre.

stats