Política 07/04/2022

Medi Ambient destinarà 2,6 milions dels Fons Next Generation a les xarxes d'abastiment

Una de les línies de finançament principal anirà destinada a evitar pèrdues al sistema de distribució

ARA Balears
1 min
Una aixeta d'una llar mallorquina.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori invertirà 2,6 milions d'euros dels fons Next Generation a mantenir i reparar les xarxes d'abastiment d'aquells municipis de menys 20.000 habitants que ho necessitin, per així evitar, entre altres coses, les fugues d'aigua.

A més de prevenir les pèrdues a la xarxa de distribució, aquest pressupost també anirà destinat a la millora de l'eficiència de l'abastiment d'aigua, a la reparació i millora de la captació i als dipòsits i instal·lacions de potabilització. També es podran destinar a finançar qualsevol altre projecte que tingui un efecte "significatiu" en l'estalvi d'aigua i energia.

A aquestes línies de finançament hi poden presentar projectes els ajuntaments, consorcis locals, mancomunitats, entitats del sector públic instrumental i societats de capital públic que prestin el servei d'abastiment d'aigua a municipis que compleixin amb aquest sostre poblacional.

Objectiu del 17%

La directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, ha explicat que el 2021 en el conjunt de l'arxipèlag, es va registrar un 30,64% d'aigua no comptabilitzada. També ha matisat que "això no vol dir que tota aquesta quantitat es perdi per les xarxes d'abastiment, però és molt probable que la quantitat real s'hi acosti".

En aquest sentit, ha recordat que el Pla Hidrològic de les Balears marcava un objectiu màxim del 21% per a final del 2021 i que la revisió per al període 2022-27 fixa un objectiu del 17%.

stats