Política 10/11/2015

La CUP proposa Romeva per a la presidència de la Generalitat i ell respon que el candidat és Mas

El que va ser cap de llista de Junts pel Sí insisteix en la tesi de la candidatura, tot i que admet que no sap si el president serà reelegit

Ara
2 min
Raül Romeva, durant la presentació de Junts pel Sí

BarcelonaEl diputat de la CUP Benet Salellas ha defensat aquest dimarts que el número u de la llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, seria un bon candidat de consens que estarien disposats a investir com a president de la Generalitat. "Ni Baños, que era el nostre candidat, ni Mas, que ho era de Junts pel Sí. Cal una proposta de consens que podria ser Raül Romeva", ha assegurat a Catalunya Ràdio. De fet, aquesta serà la proposta que posaran sobre la taula en el discurs al Parlament pel debat d'investidura aquest dimarts.

Aquesta serà la última proposta que farà la CUP, que considera que si Junts pel Sí no accepta Romeva per a la presidència malgrat que era el seu cap de llista, llavors ja esperaran que sigui Junts pel Sí que presenti un nom alternatiu a Mas, el qual no estan disposats a investir. Argumenten que amb Mas al capdavant s'obstaculitza el creixement de la base social sobiranista i critiquen el "xantatge" a què Mas sotmet el procés, diu Salellas, condicionant-lo a la seva investidura.

Minuts després, el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha respost, en una entrevista a Rac1: "La CUP sap que el nostre candidat és Mas, però estem negociant".

En ser preguntat sobre si creu que Mas serà president, ha respost: "No ho puc respondre, això. El nostre candidat és Mas". Però en un tuit immediatament després, s'ha autodescartat:"Cap canvi. No sóc candidat. El meu paper és treballar a favor d'un acord". Tant Romeva com la CUP han defensat la necessitat de tancar un acord si pot ser aquesta setmana millor que la que ve. S'obre camí una fórmula "creativa" que a hores d'ara encara és una incògnita.

stats