Política07/02/2015

Rajoy avisa que no interessen ni les "receptes" del PSOE ni les "idees liquidades" de Podem

El president del govern espanyol carrega contra les convocatòries d'eleccions avançades a Catalunya i a Andalusia

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dissabte que els "experiments" de l'esquerra poden "diluir com un terròs de sucre" la recuperació, i en aquest sentit ha demanat el suport al PP davant les "receptes" socialistes i les "idees liquidades" de Podem.

Rajoy ha entrat en la precampanya andalusa clausurant la presentació dels caps de llista del PP, en un acte en què ha advertit que ni a aquesta comunitat autònoma ni al conjunt d'Espanya li convenen aquests experiments que podrien posar en risc, ha insistit, la tornada al creixement i a la creació d'ocupació.

Cargando
No hay anuncios

"No podem tornar a les receptes que van generar la crisi econòmica ni a les idees que van ser definitivament liquidades quan va caure el Mur de Berlín, cap de les dues opcions interessa ni a Andalusia ni a Espanya", ha dit el cap de l'executiu espanyol, que ha subratllat que Juanma Moreno és un "magnífic" candidat a la presidència de la Junta. I ha valorat el compromís de Moreno de quedar-se a la comunitat almenys durant els pròxims quatre anys.

Segons ha dit Rajoy, Moreno tenia un "futur molt brillant a Madrid", però "ho va deixar tot" per venir a Andalusia mentre "altres" sembla que "pretenen fer el contrari", en al·lusió a la presidenta Susana Díaz.

Cargando
No hay anuncios

"Juanma és aquí per quedar-se, governarà quatre anys i després ja veurem. I això és prendre's seriosament els andalusos i els espanyols", ha afegit Rajoy, que ha assenyalat que el candidat del PP està "preparat" i ha aconseguit reunir un equip humà "immillorable" per plantar cara a les urnes.

Després d'insistir que Moreno no vol, com Susana Díaz, utilitzar el vot dels andalusos "com a catapulta per fugir d'Andalusia", Rajoy ha tornat a censurar l'avançament electoral decidit tant en aquesta comunitat com a Catalunya per part del president de la Generalitat, Artur Mas, i ha dit que "no té sentit" que hi hagi aquest any quatre convocatòries electorals a Espanya.

Cargando
No hay anuncios

"En les democràcies normals, en les de veritat, el termini es compleix, són quatre anys", ha dit el president espanyol, que en qualsevol cas ha assegurat que el PP recuperarà a Andalusia els "tres anys perduts" des de la seva anterior victòria electoral, en la qual no va poder governar, i ha insistit que aquest cop sí que ocuparà l'executiu autonòmic.

Juanma Moreno, per la seva banda, ha fet un discurs en el qual s'ha vist sempre com el pròxim president autonòmic i ha advertit que Susana Díaz s'ha equivocat avançant les eleccions perquè aquesta vegada "Andalusia no perdrà aquesta oportunitat històrica" i el PP governarà a Andalusia.

Cargando
No hay anuncios

Quan sigui president "canviaran moltes coses en aquesta terra", ha dit el candidat dels populars, que entre altres coses ha promès una baixada d'impostos o retirar els tributs de successions i donacions.

També la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assenyalat que tot i que "no era moment" d'avançar les eleccions d'Andalusia, "sí que és el moment" perquè el PP torni "la il·lusió" a aquesta comunitat, i per això s'ha mostrat convençuda que el seu partit guanyarà els comicis.

Cargando
No hay anuncios

I ha subratllat que ha estat el govern que presideix Mariano Rajoy el que "ha pagat les factures a Andalusia" amb els plans a proveïdors i ajudant a finançar els serveis essencials.

Tot en un acte en què els dirigents i caps de llista andalusos han coincidit a contraposar la gestió del govern de Rajoy en favor d'Andalusia amb la "inacció" de l'executiu de Susana Díaz.

Rajoy tornarà a la precampanya d'Andalusia d'aquí una setmana, i el 14 de febrer serà amb Moreno en un acte del partit a Sevilla.