Política29/10/2018

Marga Prohens acusa Cladera de "manca de sinceritat"

La portaveu adjunta del PP exigeix el registre de telefonades a l'112 del 9 d'octubre

M.ll.

PalmaLa portaveu adjunta del PP, Marga Prohens, ha acusat aquest dilluns la consellera d'Administracions Públiques i responsable d'Emergències del Govern, Catalina Cladera, de "manca de sinceritat" en les explicacions sobre l'actuació del Govern durant la torrentada al Llevant de Mallorca del passat 9 d'octubre. "Han sorgit dubtes que s'han d'analitzar, però encara no tenim el registre de telefonades (CAD) d'aquell dia", ha dit. "La diputada Núria Riera ja va denunciar que es varen perdre més de 1.000 telefonades. A partir de quin moment es varen començar a perdre?", ha demanat.

Segons Prohens, la compareixença de Cladera del passat 23 d'octubre va patir manca "d'autocrítica" i "d'humilitat". "Hi va haver contradiccions que apunten a una manca de sinceritat de la consellera", ha afegit la portaveu popular, qui considera que "és un insult" que es compari aquesta actuació del Govern amb la de l'incendi d'Andratx, quan Núria Riera era consellera.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el Partit Popular demanarà en el ple d'aquest dimarts, on es debatrà la validació del decret d'ajudes i mesures urgents per als afectats per la torrentada al Llevant, que els tràmits es diguin a terme "amb la màxima celeritat". "Demanarem ajudes per als afectats per les inundacions a la zona de Pollença, que han patit danys materials".

La foto al tren d'Armengol

Prohens ha acusat la presidenta del Govern, Francina Armengol, d'estar "fent-se la foto al tren mentre Menorca està a les fosques i Eivissa s'inunda en aigües fecals" i ha parlat de l'Executiu com "el del postureig". "Els ciutadans de les Illes tenim una realitat que no ens mereixem", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

La popular ha lamentat "que el Govern es faci la foto penjant-se la medalla de tenir declarats 859 habitatges desocupats mentre el govern espanyol obre recurs d'inconstitucionalitat a causa de l'obligació de cedir aquests habitatges".