Política 21/10/2021

Marc Pons es proposa transformar el model energètic des del PSOE

Reconeix que hi ha molts interessos, però afirma que tindrà presents els petits empresaris i els ciutadans

Iván Martín
1 min
Francina Armengol amb Marc Pons al Congrés Nacional del PSOE.

MAÓTransformar el model energètic. Amb aquest objectiu afronta Marc Pons el seu nou càrrec a l'executiva federal del PSOE, després de ser designat el cap de setmana passat a València, en el marc del Congrés Nacional de la formació socialista, com a secretari de Transició Ecològica Justa i Preservació de la Biodiversitat.

Pons és conscient de les dificultats que presenta aquest repte, tot i que es mostra optimista i agraït per la confiança dipositada en la seva persona pel PSIB: "Parlam de transformar el sector econòmic i aquí hi ha molts d'interessos, però depèn de com es plantegi poden guanyar més uns o altres". I afegeix: "És necessari diversificar al màxim l'economia i que els beneficis estiguin ben repartits".

D'altra banda, el dirigent socialista ha reconegut que el fet de ser el cap de gabinet de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ajudarà a la coordinació de polítiques entre el partit i el govern espanyol: "Des de fa anys he tingut la idea de treballar per la sostenibilitat. Volem viure en llocs amb molta qualitat de vida, necessitam cuidar el nostre entorn, paisatge i territori, tot i que al mateix temps calen creixements econòmics i ara cal compatibilitzar-los".

Finalment, el nomenament per entrar a formar part de l'executiva federal, el menorquí ha agraït la confiança de Francina Armengol: "El primer contacte es produeix el mateix cap de setmana, quan Francina em trasllada que proposarà el meu nom per al càrrec. L'elecció de Pedro Sánchez és un orgull i la motivació de contribuir amb la meva experiència a les polítiques de futur representa una gran oportunitat".

stats