Educació
Política21/09/2023

Maó demana al Govern la inclusió d'una educadora social a Secundària

El batle ha proposat que es treballi per incrementar l'oferta de Formació Professional en l'àmbit sanitari

Iván Martín

MAÓEl batle de Maó, Hèctor Pons, ha participat en la visita que el conseller d'Educació del Govern balear, Antoni Vera, ha fet aquest dimarts als instituts i a alguns centres escolars de la ciutat. Durant la trobada, Pons ha aprofitat per traslladar a Vera algunes propostes, com la d'incloure la figura de l'educador social a l'etapa d'Educació Secundària.

Amb aquesta proposta, l'Ajuntament de Maó considera que millorarien les feines d'atenció i prevenció de problemàtiques socials i, al mateix temps, es reforçaria la tasca dels serveis socials i de la policia tutora amb els centres de Secundària. Les visites, a les quals també ha assistit la tinenta de batlia d'Educació, Beatriz Gallardo, s'han centrat en els tres instituts de Maó (Pasqual Calbó, Cap de Llevant i Ramis i Ramis), així com en els col·legis Mateu Fontirroig, Mare de Déu de Gràcia, Sa Graduada i La Salle.

Cargando
No hay anuncios

A més, el batle ha proposat que es treballi per incrementar l'oferta de Formació Professional en l'àmbit sanitari, atesa la demanda existent i les necessitats actuals, així com les que generarà l'obertura del centre sanitari de Verge del Toro i de la nova residència geriàtrica, respectivament. Pel que fa al futur de l'Escola Oficial d'Idiomes, cal recordar que l'Ajuntament disposa d'un avantprojecte per reubicar-la a l'edifici del quarter de Santiago, per la qual cosa la institució ha demanat el compromís de la Conselleria amb vista a poder continuar aquest projecte.

Quant a les inversions als centres d'Educació Primària, el Consistori demana una inversió amb prioritat al CEIP Mare de Déu de Gràcia, ja que requereix una renovació de fusteria, de portes i finestres, així com altres millores necessàries, després que s'hi executassin, ara fa un any, les obres de reforma dels sanitaris.