Política 02/11/2023

Maó aprovarà l'ordenança que regula la taxa de residus amb el suport d'Ara Maó i el PP

S'ha optat per una implementació progressiva abans de cobrir el 100% del cost del servei de manera immediata

Iván Martín
2 min
L'ajuntament de Maó aprovarà en el ple la taxa de residus.

MAÓL'Ajuntament de Maó aprovarà aquest dijous en el ple l'ordenança que regula la taxa del servei de gestió de residus. Es tracta d'un document que presenta modificacions respecte de l'inicial, després d'un treball conjunt amb els grups municipals de l'oposició. Així, per al 2024, s'establirà una taxa de 65 euros per habitatge i 60 euros per activitat econòmica. La proposta és inferior a la primera, ja que s'ha optat per una implementació progressiva abans de cobrir el 100% del cost del servei de manera immediata. La recaptació d'aquesta taxa cobrirà el 50% del servei i augmentarà en els pròxims anys fins a arribar al 100%.

El PSOE Maó es felicita per la capacitat i voluntat de dialogar, consensuar i treballar per aconseguir acords en benefici del municipi. La taxa també serà progressiva, ja que a l'import base s'hi aplicaran uns coeficients, que tindran en compte els metres quadrats dels habitatges, de manera que es carregui un increment proporcional a la grandària de cada habitatge. A més, s'ha acordat afegir dues bonificacions més a les que ja s'estipulaven enl text inicial, que seran, totes, d'aplicació a partir del 2025. Les noves seran per als propietaris que participin en el lloguer ètic del Consell Insular i per a aquelles persones que es trobin en procés d'execució hipotecària del seu habitatge habitual.

Amb aquestes reunions, també s'ha pactat una reducció de l'Impost de Béns Immobles (IBI), que passa al 0,66%, i l'increment de l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), que se situa en el 3%. Finalment, reiteren la seva voluntat de treballar en la consecució d'acords per avançar i recorden que en tot moment l'equip de govern va mantenir obert el diàleg amb l'oposició. Celebren que tant Ara Maó com el PP hagin estat responsables i s'hagin decantat per trobar solucions per impulsar aquesta ordenança.

stats