Política 06/12/2019

La Tramuntana s’il·lumina per la llibertat dels presos polítics i els exiliats

Durant l'acció 'Llums per la Llibertat' han llegit un manifest i han recordat el raper mallorquí Josep Valtonyc

Ara Balears
2 min
Aquest ha estat el resultat de l'encesa de llums que s'ha dut a terme per reivindicar la llibertat. / LLUMS I LLIBERTAT

PalmaIl·luminar la Tramuntana per donar suport als presos polítics i als exiliats. Amb aquest objectiu, s'ha dut a terme aquest divendres l'acció conjunta 'Llums per la llibertat', que ha consistit a il·luminar el Castell d'Alaró, sa Gubia i Son Nasi per reivindicar les llibertats dels ciutadans. Aquesta acció coincideix amb el 41è aniversari de la Constitució Espanyola.

Durant l'acció, han llegit un manifest en què han reivindicat que "l'estat espanyol (...) continua vulnerant sistemàticament les llibertats individuals i col·lectives dels seus ciutadans" i han condemnat la situació en la qual es troben els dirigents polítics i socials catalans que "estan empresonats i forçats a l’exili per defensar i executar la voluntat col·lectiva de tot un poble i els seus anhels de justícia i llibertat".

La muntanya il·luminada. / LLUMS PER LA LLIBERTAT

També han recordat que a Mallorca ha afectat aquesta situació, ja que "ens ha tocat sortir als carrers i batallar de valent, encapçalant la lluita per la llibertat d'expressió pel nostre company Josep Valtonyc". "Ja fa més d’un any i mig que va haver de partir a Brussel·les per les lletres de les seves cançons. Des d'aquí li enviam una abraçada molt molt forta plena d'orgull, de dignitat i esperit de lluita".

A més, han remarcat que aquesta acció conjunta s'ha fet per "retre un petit homenatge a tots aquells que lluiten i que han patit la repressió de l’estat espanyol", i han dit que encara queda molt camí per davant, "però cal anar-hi".

LLUMS PER LA LLIBERTAT
stats