Política 13/03/2024

Liciten les obres per millorar les lleres dels torrents de Sant Llorenç

Aquest pla pretén reduir al màxim el risc d'una nova torrentada i que les tempestes i pluges fortes puguin provocar inundacions al municipi mallorquí

ARA Balears
2 min
Les indundacions a Sant Llorenç del 2018 provocaren la mort de 13 persones.

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, ha anunciat aquest dimecres la licitació de les obres de millora de les lleres dels torrents de les Planes i la Blanquera (Sant Llorenç des Cardassar). Amb aquesta intervenció, es pretén reduir al màxim el risc de patir una nova torrentada i que les tempestes i fortes pluges puguin provocar inundacions al municipi mallorquí.

En la presentació del projecte, Prohens ha explicat que el pla d'acció proposat cerca oferir una solució integral per protegir l'àrea urbana del municipi mallorquí. Entre les mesures a implementar, hi ha l'ampliació de les lleres dels torrents per millorar la capacitat de maneig d'aigües pluvials i la creació de basses de laminació, dissenyades per controlar i regular el flux d'aigua durant episodis de pluges intenses. A més, també es preveu la millora i ampliació de les infraestructures existents per assegurar un flux continu i segur de l'aigua. Aquest projecte té un pressupost inicial destinat a la planificació i disseny del projecte de 762.000 euros i una inversió total estimada de 40 milions d'euros.

Després d'anunciar aquest pla d'acció, la presidenta balear ha criticat la "inacció" del govern anterior. "Costa entendre que en cinc anys no hagi estat possible començar les obres d'aquest projecte que avui venim a presentar". A més, ha destacat que el deure de les administracions és "fer tot allò que estigui a les nostres mans perquè no torni a passar i minimitzar els riscos davant un nou esdeveniment natural d'aquestes característiques".

Des del Govern han detallat que aquesta iniciativa forma part del pla de l'Executiu illenc per a la prevenció de desastres naturals. "Aquestes accions no només abasten la neteja i conservació de les lleres, sinó també l'estabilització dels murs i altres mesures crítiques per a la seguretat i el maneig responsable de l'entorn natural", ha sentenciat Prohens.

stats