Cas Porsell
Política 20/04/2024

L'oposició demana la compareixença de Galmés per la presumpta relació d'un agroturisme amb Porsell

Les formacions han reclamat saber si hi ha hagut cap tracte de favor en el permís d'activitat de l'agroturisme

ARA Balears
2 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaMÉS per Mallorca, PSIB i Podem han sol·licitat la compareixença del president del Consell, Llorenç Galmés, per la presumpta vinculació del director de Coordinació i Transparència del Govern, Jaume Porsell, amb l'explotació d'un agroturisme sense llicència. Les formacions han reclamat saber si hi ha hagut cap tracte de favor en el permís d'activitat de l'agroturisme.

El portaveu de MÉS al Consell, Jaume Alzamora, ha apuntat a la "gravetat i magnitud de les informacions publicades" i considera que és "necessària" una explicació ja que la institució insular és la competent en matèria d'ordenació i inspecció turística. Després de dos dies, ha dit Alzamora, "el silenci de Galmés és molt sospitós".

De moment, MÉS ja ha anunciat el registre de diferents preguntes amb resposta escrita, a més la sol·licitud de documentació relacionada amb l'establiment hoteler i presumptament gestionat sense llicència per part del director de Transparència del Govern.

Per part seva, la portaveu del PSIB, Catalina Cladera, ha alertat que "seria greu que el Consell no hagués complert amb el seu mandat legal, i hagués tancat els ulls a una suposada il·legalitat administrativa" en un expedient que ha impulsat "el militant del PP Jaume Porsell". Cladera ha exigit així "màxima transparència" i "honestedat" en aquest cas, perquè "el Consell de Mallorca no pot tornar a ser un lloc que admeti el clientelisme i la corrupció en funció de les sigles de qui es dirigeix a la institució".

Segons han apuntat els socialistes, en les declaracions públiques de Porsell, ha afirmat que té la Declaració Responsable d'Inici d'Activitat (Driat) per al seu agroturisme. Una declaració que, han afegit, expedeix el Consell de Mallorca a petició dels interessats, però que, segons han precisat, exigeix lliurar tota una sèrie de documentació administrativa respecte del projecte d'activitat, i estar al corrent del compliment de la legalitat.

Podem ha reclamat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que expliqui al Parlament "el rosari d'irregularitats i presumptes corrupcions del Govern". Des de la celebració del seu Consell Ciutadà Autonòmic, la formació ha volgut traslladar un missatge a la presidenta del Govern.

En roda de premsa, recollida en una nota posterior, la seva coordinadora, Lucía Muñoz, ha "lamentat" que la "situació política de les Illes continuï marcada per la inestabilitat parlamentària i un rosari d'irregularitats i presumptes corrupcions del govern de retrocés del PP de Marga Prohens". Muñoz ha criticat que "Prohens, lluny de cessar Porsell, que seria el mínim que podria fer, el protegeix perquè així es protegeix a ella mateixa" i ha recordat que ella mateixa va acudir a la inauguració de l'agroturisme "il·legal", ha censurat.

stats