Segregació
Política 03/11/2023

L'oposició carrega contra Prohens i l'acusa d'anar més enllà de Bauzá

Ambdues formacions han demanat al Govern que rectifiqui

ARA Balears
2 min
El portaveu del PSIB, Iago Negueruela

PalmaEl portaveu del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, ha manifestat aquest divendres en roda de premsa que l'expresident del PP José Ramón Bauzá "no va arribar tan lluny" com la presidenta Prohens en matèria lingüística. Per aquest motiu, ha agraït a la comunitat educativa la "dignitat" davant les "mentides del Govern". Concretament, Negueruela s'ha mostrat orgullós de la comunitat educativa i de les entitats socials de Mallorca perquè, considera, "han donat una lliçó democràtica i han trencat les mentides del Govern del PP", fent referència a la decisió de no presentar-se a la reunió prevista per a aquest matí amb la presidenta del Govern.

"El PP ha de recapacitar molt sobre què és el diàleg", ha dit, i ha assenyalat que no és lògic convocar una reunió per explicar-los un acord que ja ha estat tancat, "i, a més, al Consolat, saltant-se la separació de poders". Amb tot, ha criticat que sigui "un acord que trenca amb el consens educatiu dels darrers 40 anys a les Balears, per la qual cosa és un complet fracàs, basat en la mentida".

En aquesta sentit, Negueruela ha demanat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que "doni totes les explicacions que correspongui en el Parlament i que torni a reunir-se amb la comunitat educativa". "La presidenta Marga Prohens hauria de ser present a les Balears", ha insistit el socialista, arran que la dirigent autonòmica, que viatjarà la setmana vinent a la World Travel Market de Londres, no acudirà a les sessions plenàries de dimarts, malgrat que està previst que en aquesta jornada novament es debati el sostre de despesa. Negueruela ha demanat, així mateix, "dignitat" al conseller d'Educació, Antoni Vera.

MÉS creu que amb aquest acord Prohens "firma el final de la seva legislatura"

Per la seva banda, el portaveu parlamentari, Lluís Apesteguia, ha lamentat que el Govern "entre odi i convivència hagi elegit Vox" per la segregació lingüística. Amb aquesta decisió, la formació considera que Prohens "ha firmat el final de la seva legislatura". Apesteguia s'ha pronunciat així en roda de premsa, en el Parlament, en la qual s'ha mostrat convençut que aquesta legislatura "tornarà a ser, com ja ho va ser la de 2011-2015, la dels atacs a la llengua, i acabarà de la mateixa manera, perquè la societat està molt lluny del que han acordat el PP i Vox. La societat vol convivència, cohesió, perquè sap que en l'educació hi ha problemes greus, com els de falta d'infraestructures i professionals".

"La llengua no és el problema de l'educació; serà el problema d'aquest Govern i allò que el tombarà", ha incidit el també coordinador general de MÉS, qui ha anunciat que la formació ecosoberanista ja ha registrat en el Parlament la sol·licitud de compareixença de la presidenta del Govern, Marga Prohens, i del conseller d'Educació, Antoni Vera, a la Cambra perquè "donin compte d'aquesta barbaritat d'acord".

"No pot ser, en una qüestió d'aquesta magnitud i importància, que amb una roda de premsa, plena d'inconcrecions per part del conseller, la societat es doni per satisfeta. Si han decidit pactar amb Vox, trencar consensos, atacar la comunitat educativa i la llengua pròpia de les Balears, hauran de dir-nos clarament com volen fer-ho. Ens han de dir, exactament, amb quins recursos, quin pressupost, quines mesures exactes i quina temporalització aplicaran els acords perquè, en el fons, allò que s'acaba descobrint és que el PP i Vox s'han barallat pel calendari, no pel fons", ha lamentat Apesteguia.

stats