Corrupció
Política 01/03/2021

L'ex número 2 d'Aguirre demana un acarament amb Bárcenas per desmentir-lo

Francisco Granados nega haver presenciat la suposada entrega de 60.000 euros a l'expresidenta madrilenya per a la campanya del 2007

3 min
L'exconseller madrileny i exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados, en una imatge d'arxiu

MadridEls acaraments en seu judicial entre exdirigents del PP s'estan convertint en una pràctica habitual, sempre que els jutges ho acceptin. Després que Jorge Fernández Díaz i Francisco Martínez –exministre de l'Interior i ex secretari d'estat de Seguretat– ja en protagonitzessin un per la Kitchen i l'advocat de Luis Bárcenas anunciés que en demanaria un altre entre el seu client i l'expresident espanyol, Mariano Rajoy, en el judici sobre la caixa B del PP, ara se'n proposa un altre a la causa Púnica, sobre el finançament irregular del PP de Madrid. L'ha sol·licitat l'ex secretari general de la formació a la capital espanyola, Francisco Granados, número 2 d'Esperanza Aguirre, després que Bárcenas el situés al despatx de l'expresidenta el dia que suposadament li va entregar 60.000 euros en un sobre per finançar la campanya electoral del 2007.

L'objectiu de Granados, segons diu en un escrit que ha presentat el seu advocat, José Javier Vasallo, és "acreditar la falsedat" de les manifestacions de l'extresorer del PP la setmana passada en la seva declaració com a testimoni davant el jutge Manuel García Castellón. Va assegurar que, juntament amb el seu predecessor, Álvaro Lapuerta, va baixar fins a la primera planta de la seu de Génova per donar aquests diners en metàl·lic provinents de la constructora Ploder. Granados, investigat per la Púnica, vol aquest acarament per "negar la veracitat dels fets relatats" i aclarir "immediatament" els motius que han portat Bárcenas a situar-lo en aquella suposada trobada.

Segons Vasallo, l'extresorer del PP va confondre Granados amb el secretari de campanya de les eleccions del 2007, que en aquell moment era Ignacio González, successor d'Aguirre a la presidència de la Comunitat de Madrid. El lletrat subratlla que l'ex secretari general del PP no tenia cap responsabilitat en els comicis i que no hi tenia "res a fer en aquell despatx", motiu pel qual al·lega que és "manifestament fals" que fos present en el moment que va relatar Bárcenas. A més, destaca que en la seva declaració, quan la Fiscalia va aclarir qui era el secretari de campanya del PP de Madrid el 2007 –Ignacio González–, l'extresorer va posar cara de "sorprès". "Alguna cosa li fallava al pla establert", apunta l'advocat.

Al seu escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, la defensa de Granados critica que Bárcenas expliqués "absolutes generalitats" sobre les presumptes actuacions irregulars del PP i que barregés causes com la primera època de la Gürtel –ja jutjada– i altres peces que estan sent investigades. En aquest sentit, Vasallo denuncia que l'extresorer del partit conservador fes un "totum revolutum" de diferents qüestions i "sense comptar amb cap mena de prova documental, gràfica o escrita".

El 'pendrive' amb documentació de Bárcenas

Aquest dilluns García Castellón no només ha rebut aquest escrit, sinó que també ha interrogat dos policies vinculats al cas Kitchen. Es tracta d'un cap de secció i un altre funcionari que van acudir a una cafeteria de Madrid, per ordre de l'excap de la unitat central de suport operatiu (UCAO) Enrique García Castaño, per bolcar la informació de dos dispositius de Bárcenas en un ordinador i emmagatzemar-la en un pendrive. En aquella cita també hi era Sergio Ríos, llavors xofer de l'extresorer del PP i presumpte confident de la Policia Nacional, tot i que aquest dilluns els testimonis no l'han identificat. Més enllà d'aquest detall, han corroborat la maniobra però han negat que haguessin enviat una còpia de la documentació a l'ex secretari d'estat de Seguretat Francisco Martínez, tal com va declarar García Castaño. Ells s'han limitat a dir que van fer el bolcatge i van entregar el pendrive precintat i un informe policial a l'excap de la UCAO.

stats