Pressupostos
Política 30/12/2022

L'Ajuntament de Palma aprova el pressupost del 2023, amb 487 milions

L'oposició ha retret a l'equip de govern municipal que faci "electoralisme" amb els comptes públics

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Palma

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha donat llum verda, aquest divendres, als pressupostos del 2023, dotats amb 487 milions, la qual cosa representa 12 milions més que enguany (un 2,5% més).

Amb el vot contrari de tota l'oposició, el regidor d'Hisenda, Adrián García, ha ressaltat que l'aprovació dels vuitens comptes públics del Pacte de Progrés demostra que són "un equip de govern solvent, fort i amb un projecte sòlid i de futur", i ho ha contraposat al que ha succeït amb els pressupostos de la Comunitat i l'Ajuntament de Madrid, segons ha recollit Europa Press.

El responsable de confeccionar el balanç ha assenyalat l'oposició per "manca de propostes". I en particular s'ha referit al PP com el "partit del 'no' i la confrontació, i l'ha acusat de "cercar només el bloqueig".

García ha destacat la reducció del deute, que ha passat dels 352 milions d'euros quan va arribar al pic a trobar-se actualment per davall dels 200 milions, fet que "abarateix el cost financer i estalvia milions d'euros als ciutadans". Així mateix, ha posat l'exemple de la situació que es trobaren el 2015, amb un ajuntament "paralitzat i endeutat".

Igualment, el titular d'Hisenda ha ressaltat l'esforç d'alleujar la càrrega fiscal i ha subratllat que Palma és "la segona ciutat amb l'impost d'IBI més baix de les 15 principals capitals espanyoles, i que s'han bonificat altres aspectes com ara l'habitatge, l'ocupació, la tercera edat, els serveis públics i la sostenibilitat, mitjançant ordenances fiscals. "Sense descomptar altres mesures que alleugen el cost de la vida dels ciutadans com és la gratuïtat del transport públic o els vals de comerç", ha apuntat.

Per la seva banda, l'oposició ha expressat rebuig al pressupost perquè considera que "no soluciona els problemes dels ciutadans". També ha acusat l'equip de govern d'emprar-lo per fer "electoralisme". A més, els grups opositors han retret al batle, José Hila, les promeses incomplertes en matèria d'habitatge.

stats